Nogle fodboldspillere har det som tommelfingerregel, at når man første gang bliver sparket ned til træning i sin nye klub, er det et tegn på, at man gør det godt. Det viser, at man er en trussel for en af de spillere, man konkurrerer med om en plads på holdet.
 
Pierre-Emile Højbjerg har gjort det godt i Bayern München, og han kan også sætte tjekmærke ved, at der blev gået hårdt til ham på træningsbanen, da de andre spillere først havde set ham an. 

LÆS OGSÅ: Fremtidens landshold: Pierre-Emile Højberg

”Deres tilgang er: ’O.k., du er en ungdomsspiller, der træner med os 3-4 gange, og så er du nok væk igen.’ Da jeg stadig var med efter 2-3 uger, begyndte de at teste mig for at se, hvordan jeg reagerede. De gik mere til mig i nærkampene og prikkede lidt til mig verbalt.”

Konkret oplevede den unge spiller, at Toni Kroos, der i dag spiller for Real Madrid, blev opmærksom på Højbjerg. 

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen: Sådan skyder jeg frispark

”Han fandt ud af, at der kom den her unge dreng, der spillede samme position som ham. Jeg tog det positivt, hvis de følte sig lidt truet. Jeg gik også selv hårdt til den, og det lagde de mærke til. Jeg var aldrig stor i kæften, men jeg gik hårdt til den på banen,” fortæller Højbjerg.

Også den iltre hollænder Arjen Robben markerede sig. En dag, lige da Højbjerg havde sluppet bolden, kom Robben flyvende og plantede et aftryk fra otte støvleknopper på danskerens læg. Det blev for meget for den daværende træner Jupp Heynckes, der satte Robben på plads efter træningen.

”Han havde haft fat i ham og sagt: ’Det der gør du ikke igen, det er uacceptabelt.’,” siger Højbjerg, der konstaterer, at man skal være lidt skør for at klare den, når man som ung spiller står over for verdensstjerner.

Læs et længere interview med Pierre-Emile Højbjerg i det nye nummer af Euroman.

LÆS OGSÅ: Grænseoverskridende svensker er det sjoveste på nettet lige nu