I en tid, hvor fodboldens slipsedrenge gør, hvad de kan, for at give sporten et renskuret og kedeligt image, hvor spillere ikke engang må smide trøjen i ekstase over vigtige mål, er vi dybt taknemmelige for, at der findes spillere som Nicki Bille. 

Spillere, der fnyser ad korrektheden og løber ud til fansene for at skylle en vigtig scoring ned med en tår fadøl.Som Esbjerg-forwarden gjorde det oven på sit straffesparksmål sat ind i overtiden af mandagens kamp mod Hobro.

Den kommer til at blive stående som en af de mere særprægede og spektakulære i dansk fodboldhistorie, og også i udlandet vækker den jubel.

The Guardian kalder den ’sandsynligvis verdens bedste målfejring’.

LÆS OGSÅ: Fodboldverdenen i 11 tatoveringer: Den fascistoide, den hippe og den med stavefejl

Og vi er enige. Det er en perfekt fejring, der virkelig skaber samhørighed mellem spiller og publikum. Men om Billes bajer nu vitterlig også er den bedste nogensinde, kan være svært at afgøre, for fodbolden har gennem tiden budt på mange stærke fejringer. Vi har lavet et udvalg af de mest bemærkelsesværdige:

Stuart Pearce: passion

Nerverne omkring et vigtigt straffespark frigiver en helt speciel energi, når resultatet er vellykket.  Det ved den forhenværende engelske landsholdsspiller Stuart Pearce, der ved en straffesparkskonkurrence mellem England og Spanien til EM i 1996 revancherede sig for et straffespark, han brændte mod Tyskland til VM i 1990. Tjek hans afsindige ansigtsudtryk og hør den rørende historie omkring det her:

Mario Balotelli: muskler 

Italieneren er en af fodboldsportens store fejrere. Men den mest trollede eller memede om man vil fulgte scoringen mod Tyskland i EM-semifinalen 2012. Hvis ikke scoringen var skræmmende, var den trøjeløse fejring det. Desværre har forwarden med den Hulk-lignende fysik haft fortvivlende få landsholdsmål at fejre siden da. 

Diego Forlan: forvirret

Diego Forlan havde en fin karriere i Atletico Madrid. I Manchester United var han aldrig den store succes. Og fansene husker ham blandt andet for denne kiksede fejring fra 2002, der dog faldt oven på et flot mål. Se Forlan splittet mellem at løbe med hjem og forsvare og at få trøjen på igen:

Robbie Fowler: hvide linjer 

Vi er lidt i samme kategori som Bille, der bunder en bajer. Dog har Fowler lige skruet en tand op for stimulanserne. Efter at have scoret mod rivalerne fra Everton, løber han hen og lader som om han sniffer mållinjen. For at gøre det mindre kontroversielt foreslog træneren, Gerard Houiller, at han lod som om han spiste græs.

Finidi George: en hund efter mål

Endnu en kunstfærdig seance, denne gang fra nigerianske Finidi George, der fandt sin indre hund frem og pissede på sine græske modstandere efter sin smukke kattepotescoring.

Roger Milla: bløde hofter

Den camerounske bedstefar Roger Milla, hvis præcise alder ingen helt præcist kunne finde ud af, var en af VM 1990’ store charmetrolde.  Hans fire mål var en væsentlig årsag til Camerouns succes, og hans samba med hjørneflagene begejstrede et verdensomspændende publikum.

Totti : mediebevidst

Romerne elsker Francesco Totti, der også går under kælenavne som Den gyldne dreng og Kongen af Rom. Og Totti, der ellers har ry for ikke at være særlig klog, har fuld forståelse for, hvor vigtigt det er at give noget tilbage til tilhængerne. Det har han vist flere gange, for eksempel sidste sæson, da han lavede en selfie med fansene på den nordlige kurve på Stadio Olimpico efter en scoring i Derbyet mod Lazio. Fejringen var i virkeligheden en videreudvikling af et fantastisk show, som Totti satte i gang efter at have scoret i en tilsvarende kamp i 2004. 

LÆS OGSÅ: Her er selfien der giver Totti verdensomspændende opmærksomhed

Stjarnan FC: noget på krogen

Det islandske hold Stjarnan, der spiller i den bedste islandske række, Úrvalsdeild, er kendt for sine vanvittige fejringer. For eksempel håndgranaten, det menneskelige toilet og den her, fisken.

Tresor Lomana Lua Lua: gymnastisk

Når vi nu er ved fejringer, der overskygger målene, må man også nævne angriberen fra Demokratiske Republik Congo, der har haft en lang karriere i en række engelske og tyrkiske klubber, og som er en af verdens førende indenfor saltomortaler. Her laver han en utrolig serie efter en scoring for sin daværende klub Kardemir Karabükspor i 2012. For øvrigt fik Tresor Lomana Lua Lua engang forbud mod sine flikflak af Portsmouth-manager Harry Redknapp, efter at han havde pådraget sig en skade under sådan en jubelseance.

Aubameyang og Reus: superhelte

I den absolut fjollede genre. Forward-duo Pierre Emerick Aubameyang og Marco Reus har en lille gave klar til tilskuerne og klæder sig ud som Batman og Robin for at fejre Aubameyangs scoring mod Schalke i en kamp i sidste sæson, som Dortmund vandt 3-0. Aubameyang har for øvrigt tidligere trukket i en Spiderman-maske.

Cantona imponerer sig selv

Efter en række meget indstuderede fejringer slutter vi med en tilsyneladende spontan reaktion fra Eric Cantona på et af hans flotteste mål i Manchester Uniteds trøje. Franskmanden var kendt for sine underspillede reaktioner, og i dette tilfælde tager han sig lige et par sekunder til at synke, hvad han har udrettet, inden han med stor selvtilfredshed tager imod hyldesten fra tilskuerne for sit herlige mål mod Sunderland i sæsonen 1996-97.

LÆS OGSÅ: En fodboldspiller du skal se før du dør

LÆS OGSÅ: 8 eksempler på at økonomien er stukket helt af i Premier Leaugue

LÆS OGSÅ: Efter Lewandowskis fünferpack: Her er historiens største målshows