I engelsk fodbold har man besluttet at gøre noget ved et af fodboldsportens eskalerende problemer: spillere, der foregiver at være skadede for at få modstandere vist ud.

Fænomenet er hadet af de fleste tilskuere. Selv de mest blodige fans, synes inderst inde, at det er lidt uværdigt, når spillere fra deres favorithold griber til den slags usportslighed.

Bliv ven med os på Facebook

Alligevel er film og overreaktioner en stadig mere integreret del af en fodboldspillers "professionalisme", og topspillerne bliver stadig bedre til at kaste sig på en overbevisende måde, okay lige med undtagelse af Arjen Robben, måske.

Men fra denne sæson har man i engelsk fodbold indført en regel, der med tilbagevirkende kraft kan give karantæne til en spiller, der vurderes at have simuleret en skade, der har fået en modspiller smidt ud. Omvendt vil den udviste modspiller få sin karantæne annuleret.

Den første spiller er allerede blevet tiltalt efter den nye regel af det engelske fodboldforbund FA.

Det drejer sig om en sekunda-spiller ved navn Sahr Kabba fra holdet Welling, der spiller i den femte bedste række. 

Kabba er havnet i situationen, hvor han, senest i dag, skal redegøre for sin uskyld, efter at hans modspiller, Tranmere-forsvareren Richie Sutton appellerede et rødt kort han havde modtaget efter et frispark mod Kabba.

Det skriver BBC.

Lad os håbe, at reglen også snart bliver taget i brug i de øvre rækker.

LÆS OGSÅ: Fodboldmyte: Brasilianske spillere er karneval, caipirinha og kæmpemæssige kønsorganer

LÆS OGSÅ: 11 fodboldstadions du tror er fra næste årtusinde

LÆS OGSÅ: Returkommission: Moderne fodbold handler om penge - alt andet er sekundært