VM er slut, og det skal selvfølgelig rundes af af vores panel, der igennem fire uger tålmodigt har sat ord på fodbolden, tv-dækningen, trænernes tøjstil og meget andet af alt det, som vi tv-seere har siddet og tænkt over og snakket om.

Vi har givet dem tre stikord med s, der kan opsummere VM's sidste uge: Samba, syndebukke og straffespark:




Samba
Det var lidt sjovt, at TV 2 havde forsøgt at kidnappe sambaen med deres #Sambabold.
Der er ikke noget, der har været så lidt sambaagtigt, som deres ubehjælpsomme studie, kameraføring og dækning.

I det hele taget er jeg ikke så glad for sådan en betegnelse som sambabold. Eller tiki-taka for den sags skyld. Kunne de ikke finde på noget lidt mere sportsteknisk i det mindste? Jeg synes, det bliver lidt luftigt, hvad dækker det egentlig over?

Måske dækker det over, at man er rigtig god til at stå og jonglere, men ikke så god til at vinde.


Syndebukke
Sådan en som Messi burde være blevet gjort mere til syndebuk. Alle har hevet ham op på den her piedestal. Alle mente jo, at nu blev han den nye Maradona. Og jeg er slet ikke gammel nok til at huske, hvordan han var. Men Messi har jo ikke været god ved det her VM.

Han har scoret et par mål og reddet Argentina et par gange. Men ellers har han været væk hele kampe. I finalen var han også middelmådig. Nogen burde have skældt mere ud på Messi. 

Det helt grundlæggende problem med Messi er nok, at han er så kedelig. Han er fodboldens Mads Langer. Mads Langer er måske ikke helt så dygtig som musiker, det ved jeg ikke. 

Jeg har lyst til at sige til Messi: ”Gør nu noget! Alle kan lide dig, du er verdens bedste og skideskøn – smadr nu et hotelværelse, lej en Lamborghini eller noget andet idiotisk.”


Straffespark
Jeg er glad for, at finalen ikke endte på straffespark, men ellers synes jeg, det er en herlig ting. Det er den eneste duel, der er skåret helt ned: En mod en.

Jeg var ked af, at Holland røg ud på det. De var lidt mine favoritter. Men det var jo helt håbløst, at Cillesen ikke kunne redde et eneste forsøg. Man forstod, at det var helt fair, at han var blevet skiftet ud inden straffesparkskonkurrencen i kampen mod Costa Rica.

Det er fantastisk at se straffesparkskonkurrencer. Holdene, der står oppe ved midterlinien. Spillere, der henholdsvis jubler og bryder sammen. Der er noget virkelig poetisk over billederne i sekunderne efter.

Særlig de sydamerikanske spillere har følelserne helt uden på tøjet. Det kan europæerne ikke rigtig få sig selv til. Det er dejligt at se, det betyder så meget.