Den tidligere Manchester United-spiller Gary Neville har gjort sig upopulær i sin gamle klub og især hos manager Louis Van Gaal. Det sker efter Uniteds sejr over Southhampton på 1-2. Her mente Gary Neville, at Uniteds taktik roder rundt og var så forbryderisk heldige, at de ‘got away with murder’. 

United har ellers vundet de seneste fem kampe i træk og ligger nu på tredjepladsen. Men deres præstationer har ikke helt fulgt med resultaterne, mener Gary Neville, der er fast ekspertkommentator på Sky Sports.

Det slappe spil (og endnu værre resultater) har United tilfælles med deres ærkerivaler Liverpool, som de netop skal møde på søndag. De to klubber har præget hver deres lange periode i engelsk fodbold. Men nu ligner de mest to pub-hold, eller fyraftensprofessionelle, som man ville kalde det på dansk, ifølge Gary Neville.

Se hans sammenligning her, der høster store grin hos hans medkommentator og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Mens Gary Neville fik store grin i studiet, var Uniteds hollandske manager ikke helt så lattermild, da han blev konfronteret med, at United skulle være sluppet af sted med ’murder’.

“Murder? Det er et engelsk udtryk – måske. Han kan sige alt, fordi han er en ex-legende, men som tidligere legende eller ex-legende bør man vide, hvad man siger. Du kan fortolke det, som du vil. Det er ikke svært. Det jeg siger, er at han skal tænke sig om,” siger Louis Van Gaal, der dog heller ikke selv var tilfreds med præstationen.

”Det er fantastisk at være nummer tre i tabellen, men jeg havde håbet, det havde været på baggrund af en bedre præstation. For i aften var vi det heldige hold. Der var for mange spillere, der ikke var gode.” Udtalelsen blev også bakket op af en statistik fra Opta, der viser, at det var det laveste antal skudforsøg fra United i en kamp, siden de begyndte at indsamle data.

På søndag mødes Manchester United og Liverpool, og hvor de tidligere har været mesterskabet, der var på spil, er det i år mere den berømte fjerdeplads, der giver adgang til Champions League. Begge hold vil være mere end motiveret efter at slippe væk fra betegnelsen ’pub-hold’.

Kampen sættes i gang 14.30 på Old Trafford.

LÆS OGSÅ: Svedig samling: Jagter sjældne fodboldtrøjer

LÆS OGSÅ: Er europæisk fodbold blevet for forudsigligt?

LÆS OGSÅ: De 10 smukkeste fodboldkærester