Der er sket en del med det danske fodboldlandshold, siden Kasper Schmeichel debuterede med et nederlag på 0-3 en februaraften i Skopje, Makedonien, i 2013. Ikke at landstræner Morten Olsen har lavet en større udskiftning i truppen, men især en nøglespiller er vokset i niveau, samtidig med at et særligt talentfuldt yngre kuld trænger sig på.

Den 27-årige målmand er favorit til at vinde startpladsen i målet foran F.C. Københavns Stephan Andersen, når landsholdet indleder sæsonen med venskabskampen mod Tyrkiet i Odense 3. september, inden det for alvor gælder i EM-kvalifikationskampen mod Armenien i Parken fire dage senere. Og han ser meget optimistisk på holdets muligheder for at kvalificere sig til EM-slutrunden i Rusland i 2016.

”Vi har en god blanding af rutine og talent. Vi har en rigtig god chance,” siger Kasper Schmeichel til Euroman.

”Vi har en stjerne i Christian Eriksen, som er en af de bedste spillere, jeg har set tæt på. Der er intet, han ikke kan. Han har alle muligheder for at blive en af de absolut bedste midtbanespillere i verden. Han skal bare have lov til at udvikle sig. Han er meget ambitiøs og står altid og sparker frispark, når vi andre er gået ind fra træning. Han har alle de kvaliteter, der skal til.”

Målmanden fremhæver også de rutinerede Daniel Agger og Nicklas Bendtner, når han er i kampform, som ”klassespillere”. En ny tendens er, at flere spillere trænger sig på til ikke bare truppen, men også startopstillingen. Pierre-Emile Højbjerg spillede en fornem første landskamp mod Sverige før sommerferien (hvor Schmeichel spillede sin seneste og fjerde A-landskamp), og også spillere som Viktor Fischer, Kasper Kusk, Lasse Schøne og Daniel Wass gør det så godt i deres klubber, at de må være i betragtning til holdet.

”Pierre-Emile har samme potentiale som Christian (Eriksen, red.). Men det er vigtigt for ham at holde benene på jorden og tungen lige i munden. Det bliver spændende at se, hvor meget han får lov at spille i Bayern München i denne sæson,” siger han.

”Vigtigst af alt er, at vi alle sammen er gode mennesker, der fungerer virkelig godt sammen. Og så skal du lægge Morten Olsens viden oveni. Han er en utrolig taktisk træner i forhold til dem, jeg ellers har haft. Så små detaljer er vi bare aldrig gået i i England. Morten går jo op i alle detaljer i fodboldspillet, og det er så imponerende og inspirerende, at han kan holde det niveau i engagement og entusiasme efter så mange år på posten.”

I et interview i det aktuelle nummer af Euroman fortæller Kasper Schmeichel om en episode, hvor to holdkammerater i Manchester City kom op at slås i omklædningsrummet i pausen. Sammenholdet på landsholdet er dog hverken bedre eller værre, end det han oplever i sin klub i Premier League, Leicester City. Det er bare anderledes. 

”I et omklædningsrum i en klub i England er der mange nationaliteter, så du skal være meget varsom med, hvordan du taler, for nogle er mere nærtagende end andre, og andre kan du sige hvad som helst til. I Leicester er jeg viceanfører, og jeg prøver at have overskud til at mærke efter, hvordan de andre har det. På landsholdet er det noget andet – vi danskere er bare mere stille og rolige.”

Læs interviewet med Kasper Schmeichel i Euroman nr. 248, der er på gaden nu. I interviewet fortæller han bl.a. om at blive skolet som målmand ved dag og nat at zappe på YouTube, om at være kaffehenter for en krukket engelsk landsholdskeeper og om at se målmandskolleger bukke under for presset.

Kasper Schmeichel er ikke bare en sikker sidste skanse. Han er også målfarlig. Du kan se hans vilde scoring her: