Hvor meget skal der til, før en fodbolddommer henviser en spiller til udskiftningsbænken?

Hvis ikke han ved, hvor han befinder sig, er det måske et meget godt tidspunkt at bede ham om at stemple ud. 

Under den sidste måneds fodbold-VM var der flere gange kritik af, at spillere, der havde pådraget sig voldsomme slag i hovedet ikke blev tvunget til at blive skiftet ud. 

For mange tilskuere og kommentatorer virkede det åbenlyst, at det er vigtigere at tilgodese spillernes helbred end deres trang til at tilendeføre i en VM-optræden.

Men lige Nicola Rizzoli kan man ikke bebrejde for at have taget let på spiller-sundheden.

Øjensynlig er det nemlig ham, der var ansvarlig for, at Cristoph Kramer blev skiftet ud efter godt en halv time af VM-finalen.

Den tyske midtbanespiller faldt i det 17. minut om efter i en nærkamp med to argentinere at være blevet ramt af den enes skulder i hovedet.

Et par minutter senere var han imidlertid på benene igen. Den 23-årige spiller fra Borussia Mönchengladbach havde erstattet Sami Khedira i den tyske startopstilling, da denne havde pådraget sig en muskelskade under træningen.

Kramer har senere fortalt, at han ikke har nogle klare billeder i erindringen efter sit sammenstød med den argentinske skulder. Selv om han spillede videre en 10 minutters tid efter sit sammenstød.

Kampens italienske dommer, Nicola Rizzoli har nu bevidnet, at der tilsyneladende var tale om et totalt blackout for Kramer.

Den tyske avis Die Welt citerer Rizzoli fra et interview med den italienske avis La Gazzetta dello Sport: 

”Lidt efter sammenstødet med Garay kom Kramer over til mig og spurgte, om det her var VM-finalen.”

Rizzoli fortæller, at han først tog spørgsmålet for en vittighed, men Kramer blev hængende og ventede på svar. Da Rizzoli svarede bekræftende på hans spørgsmål, sagde Kramer:

”Tak, det var meget vigtigt for mig at vide.”

Og så var det, at Rizzoli hev fat i den tyske kaptajn, Bastian Schweinsteiger, og bad ham om at få skiftet holdkammeraten ud. 

VM-finalen endte således efter 31 minutter med en lettere hjernerystelse for Cristoph Kramer.

Du kan se Kramers sammenstød her, kommer efter cirka 20 sekunder:

Her kommer Mascherano til skade i en duel mod hollandske Wijnaldum i semifinalen mellem Holland og Argentina. Mascherano spillede kampen til ende, men tilstod senere, at det måske ikke var helt fornuftigt.

Og her er Uruguays Alvaro Pereira, der insisterer på at spille videre i gruppespilskampen mod England på trods af totalt knockout.