United-koryfæerne Ryan Giggs og Gary Neville har om nylig fået en endnu større stjerne i Manchester, end de havde i forvejen. Selv City-fans må elske dem nu. De tidligere topspillere, der begge spillede hele deres karriere i den nordengelske bys største klub, har denne uge påkaldt sig opmærksomhed for en godgørende gestus mod deres mindre bemidlede Manchester-medborgere.


Den forladte børsbygning er bygget i 1906. Den skal omdannes til hotel med 35 værelser.

Giggs og Neville, der bygger et hotel for fans lige ved siden af Old Trafford, har investeret i en tidligere børsbygning i det centrale Manchester, som de planlægger at restaurere og indrette til eksklusivt hotel. Imidlertid er det ikke velhavere, der er flyttet ind i den historiske bygning, men en gruppe besættere og aktivister, der kalder sig Manchester Angels, og som arbejder for at hjælpe hjemløse i Manchesters gader. De rykkede ind i bygningen søndag.

LÆS OGSÅ: Her er Giggs' og Nevilles fodboldhotel

I modsætning til, hvad man måske kunne have forestillet sig, har investorerne ikke fået besætterne smidt ud. Tværtimod har de tidligere fodboldspillere sagt, at gruppen kan blive boende vinteren igennem. Det skriver The Guardian

Også aktivisterne havde troet, at de ville blive sat på gaden igen med det samme, og lederen af aktionen, 33-årige Wesley Hall, blev angivelig så rørt, at han brød ud i gråd, efter at have talt i telefon med Neville.

Hall erklærer, at besætterne ikke har i sinde, at tilstedeværelsen i den gamle børsbygning skal udvikle sig til fest eller hærg.

”Vi har tænkt os at gøre det her ordentligt. Vi har allerede lavet en turnusordning for madlavning, rengøring og dørvagter. Alle skal have deres eget værelse med nøgle til. Det er genialt, at vi nu har et par måneder gennem vinteren, hvor vi kan arbejde for de hjemløse uden at have en trussel om udsmidning hængende over hovedet,” siger han til The Guardian.

Gary Neville udtaler, at han tager situationen roligt, at det eneste, han forlanger, er, at der er adgang til at besigtige bygningen med henblik på renovationen og hotelindretningen.



LÆS OGSÅ: 11 fodboldstadioner du tror er fra næste årtusinde

LÆS OGSÅ: Er europæisk fodbold blevet for forudsigeligt?

LÆS OGSÅ: Hjemløse hyret til at ligge i kø efter sneakers