Efter flere ugers rygter og spekulationer bekræfter den tyske fodboldstjerne Bastian Schweinsteiger nu et af 2015s mest omdiskuterede klubskifter.


Søndag aften lagde den storvindende tyske landsholdsspiller en video op på sin Facebook-side, hvor han fortæller, at han efter 17 år hos Bayern München fremover vil spille i Manchester Uniteds ligeledes røde trøje.

LÆS OGSÅ: De 11 bedst klædte sportsstjerner i verden 


"Efter 17 utrolige år hos FC Bayern, 15 nationale titler, at have vundet den historiske triple og utallige andre højdepunkter som jeg har været heldig nok til at opleve med mit fantastiske team, alle jer enestående fans og medarbejderne på Säbener Strasse og Allianz Arena har jeg besluttet at tage et nyt karrieremæssigt skridt. Beslutningen var meget hård, fordi I og FCB har været, er og altid vil være en ekstremt vigtig del af mit liv," siger den 30-årige fodboldspiller, der startede sin karriere hos Bayern Münchens ungdomshold i 1998 og har spillet for klubben lige siden.


Videoen, der har fået mere end 174,000 likes, har en meget aktiv Facebook-tråd, hvor fans skiftevis begræder, forbander og jubler over klubskiftet.

 


Måske netop for at komme sine Bayern München-begejstrede fans’ vrede over klubskiftet i forkøbet deltager Schweinsteiger i en aktuel reklame for høretelefonerne Beats by Dre, hvor klubskiftet er i fokus.


Mens billeder af Bayern München og Bastian Schweinsteiger flimrer forbi på skærmen akkompagneret af storladen musik, diskuterer to ekspert-agtige typer – som redaktionen ikke er bekendt med – på tysk fodboldspillerens karriere.

LÆS OGSÅ: Sportsstjerner smider klunset i elegante portrætter


"Han har opnået alt, også internationalt. Er der en ting, man ikke kan drage i tvivl, så er det Bastian Schweinsteigers loyalitet. Det her handler ikke om os, det handler om Bastian Schweinsteiger. Han har hjulpet os med at fuldende det ufuldendte. Det vil han nu vise englænderne," siger den ene ekspert.


"Tror du fansene vil forstå det?," spørger den anden.


"Det er jeg 100 procent sikker på. De ved allerede, hvorfor de kan være stolte af ham – hvorfor Tyskland kan være stolt af ham," konkluder ekspert-typen.


Også i Facebook-videoen beder Schweinsteiger sine fans om forståelse for, at han forlader Bayern München til fordel for en fremtid hos Manchester United.


"Jeg håber, I forstår min beslutning. Ingen kan tage den fantastiske rejse, vi har haft sammen, fra os," skriver fodboldspilleren og afslutter – muligvis for sidste gang – beskeden med at hashtagge Bayern Münchens motto #MiaSanMia; Vi er dem vi er.


LÆS OGSÅ: Daniel Agger: Jeg blev nødt til at komme væk

LÆS OGSÅ: Sådan træner du som en livvagt

LÆS OGSÅ: Ure alle mænd bør kende: Dykkeruret