Rabona'en er et af fodboldens mest spektakulære kunststykker. At sparke til bolden bag om eget støtteben kan kun betegnes som blær, og risikoen ved at prøve det er tilsvarende. Lykkes det, er man en overlegen artist, går det galt, er man bare en nar.

LÆS MERE: Da Robben stemplede Pierre-Emile Højbjerg

Oven på sin Europa League-optræden i går aftes mod Asteras Tripolis falder Tottenham Hotspurs Erik Lamela i den første kategori

Tottenham vandt kampen 5-1, og Lamelas mål til 2-0 var ren kunst: Hans udførelse af den vanskelige detalje havde timing, balance, kraft, placering.

Det er ikke første gang, at den offensive argentiner ydmyger modstanderne med en Rabona. Da han spillede for sit hjemlands River Plate, lavede han den her:

 

Det sidste eksempel demonstrerer, hvor meget skuddet egentlig kan overrumple modstanderen, når det udføres i høj fart.

Det første registrerede rabona-sparke blev først udført af Erik Lamelas landsmand Ricardo Infante, der i 1948 scorede et mål med krydsede ben fra cirka 35 meters afstand.

En anden argentiner, Diego Maradona, var en sand rabona-mester, men benyttede den mest til afleveringer:

Endnu en argentiner, Angel Di María, lavede en meget elegant en af slagsen, da han spillede for Benfica:

LÆS MERE: Se Reals europæiske mål nummer 1000

Men man behøver ikke være latinamerikaner for at kaste sig ud i en rabona. Som det fremgår af nedenstående rabona-compilation, har Peter Madsen lavet en eksemplarisk en af slagsen (nr. 9).

 Hvis du sidder og krymper dig over, at du ikke er helt så stærk i det legendariske spark, så kan denne kikser fra Premier League-spilleren David Dunn forhåbentlig få dig til at rette ryggen og løsne smilebåndet: