I weekenden hopper nogle af verdens bedste faldskærmsudspringere ud fra et fly over København i 1500 meters højde. 

Målet for deres spring er vandoverfladen i Peblinge Sø midt i byen, som man kan forvente at se springerne gennempløje i høj fart, når de behændigt skal bremse deres fart på mere end 150 kilometer i timen.

Det sker i forbindelse med en begivenhed inden for sportskategorien swoop freestyle, der finder sted i København på lørdag. 

De høje hastigheder i swoop freestyle-sporten opnås med specialfremstillede minifaldskærme, som i 300 meters højde sættes i rotation og først rettes op kort over vandoverfladen.
 
På vejen ned gælder det for de konkurrerende om at udføre så spektakulære tricks som mulig.

Tre danskere, Kenneth Gajda, Christian Webber og Nils Predstrup, skal deltage i lørdagens SWOOP CHALLENGE Pre Tour, der ifølge George Blythe, Co-founder af Swoop Challenge, bliver den hurtigste high performance-sport, som har ramt en storby nogensinde. 

Publikum kan komme helt tæt på begivenheden hele vejen rundt langs søen, der ligger mellem Søpavillonen og Dronning Louises Bro.

Som navnet antyder, er konkurrencen en forløber for flere arrangementer næste år, hvor faldskærmseventen vender tilbage i et endnu større format – igen i København, men til den tid også i flere europæiske storbyer.

Program lørdag den 2. august:
12.00-14.00: Musik ved Peblinge Sø
14.00-16.00: Faldskærmshopperne er i aktion