Lionel Messi, den måske kendteste barceloneser af alle, har udtrykt sin sorg, efter at føreren af en varevogn i går dræbte 13 og sårede cirka 100 på byens hovedstrøg, Ramblaen.

"Jeg ønsker at kondolere og sende al min støtte til familie og venner af ofrene for det frygtelige terrorangreb i vores elskede Barcelona," skriver han på Facebook.

"Desuden ønsker jeg at udtrykke afstandtagen til alle former for vold. Vi giver ikke op, vi er mange flere, vi, der ønsker at leve i en fredelig verden fri for had, hvor respekt og tolerance danner grundlaget for sameksistens."

Messis tidligere holdkammerat i F. C. Barcelona og nuværende Borussia Dortmund-spiller Marc Bartra skriver:

"Hvor jeg blev født, hvor jeg voksede op, og hvor de mennesker, jeg elsker, bor. Al min støtte til de ramte familier. Jeg elsker dig Barcelona."

Den 15-foldige Grand Slam-vinder Rafael Nadal skriver:

"Jeg er helt knust over, det der er sket i Barcelona. Al min støtte til de ramte familier og til byen."

Formel-1-kører Fernando Alonso skriver:

"Hvor er det trist, det, der sker i Barcelona. Al min støtte til ofrenes familier og til de sårede i dette hårde øjeblik. NU ER DET NOK."

Real Madrids Cristiano Ronaldo var hurtig til at reagere. Han skrev:

"Dyb sorg over nyhederne, der kommer ind fra Barcelona. Al min støtte og medfølelse til ofrenes familier og venner."

Klubben F.C. Barcelona anvender hashtagget #TotSomBarcelona, Vi er alle Barcelona på catalansk. "Vores tanker er med ofrene for Barcelona-angrebene ," skriver klubben.

Klubbens angrebsprofil Luis Suárez skriver: 

"Dybt rystet over det, der skete i Barcelona. Al min støtte til familierne og byen."

Bysbarnet Andrés Iniesta skriver:

"Vi er alle i chok over det, der er sket i Barcelona og de nyheder, der vedbliver at komme fra vores by. Al min kærlighed."