Før Hennes & Maurtiz kom til at hedde H&M, var navnet kun Hennes og produkterne kun tøj til kvinder. I 1968 ønskede ejeren Erling Persson dog at udvide forretningen. Af Mauritz Widforss købte Erling Persson nabobutikken til en af Hennes-butikkerne i Stockholm, ligesom han også overtog alt det tøj, Mauritz Widforss havde solgt. Dét tøj bestod primært at outdoor-tøj til den velklædte gentleman, og således opstod Hennes og Mauritz som et sted, hvor mænd også kunne blive klædt på til fornuftige priser.

Og det er tøjet fra Mauritz' butik fra 1968, der tjener som inspiration til H&M's nye capsule-kollektion, der meget passende har fået navnet Mauritz Archive Collection. Den består af beklædning, der er en stilsikker naturentusiast værdig, med tykke kvaliteter og et 'rugged' look. Læg dertil voksbehandlede jakker med bomuld fra British Millerain og lækre uldkvaliteter fra Abraham Moon & Sons.

Mauritz Archive Collection kommer i butikkerne torsdag den 19. september 2013. Den kan købes i H&M på Amagertorv og H&M Man i København, H&M i Clememsborg i Aarhus samt online. Se billeder af kollektionen herunder.