Det kan gå rigtig stærkt i modebranchen, og store virksomheder som H&M og Zara kan levere nye produkter med kun to uger produktionstid. Men desværre er holdbarheden også derefter. 

Det tempo har fået flere virksomheder til at gå i den helt modsatte retning og lave produkter, der kan holde hele livet. Her er designet og håndværket tidløst, og der er ikke fokus på de nyeste tendenser.

Flere virksomheder tilbyder sågar livslang garanti, hvor de reparerer eller erstatter kundens ødelagte produkter helt gratis. 

Euroman.dk vil gerne slå et slag for den langsommelige mode og den høje kvalitet og har samlet 12 beklædningsgenstande, som kan holde hele livet. 

Læderjakke

Acne Studios er gode til at forny sig selv, men de er også rigtig gode til at skabe klassikere, som går igen kollektion efter kollektion. Og sådan en er deres ’Oliver’-læderjakke blevet. En læderjakke bliver kun blot flottere med tiden, så invester i ordentligt læder og et godt design, og du har en jakke for livet. 

Acne Studios Oiliver til 9.495 kr. 

Skræddersyet T-shirt 

Danske Son of a Tailor skræddersyr deres T-shirts efter kundernes kropsmål. Hvis ikke man er tilfreds med pasformen, får man bare en ny. Materialerne er nøje udvalgt og står godt imod vaskemaskinens ubarmhjertige tromle. Det er nok de færreste hvide T-shirts, som er helt skarpe efter 50 år, men Son of a Tailor lover, at det kræver sin mand at slide deres T-shirts op. 

Son of a Tailor T-shirt til 395 kr. 

Klassiske herresko

Dr. Martens har lavet en skokollektion, som de har døbt ’For Life’, hvor de giver livslang garanti på produkterne. Det vil sige, at de reparerer eller erstatter skoene, hvis der opstår skader. Skoens læder er behandlet med vandafvisende olie og syet efter de stærkeste teknikker. Selv snørebåndene er behandlet med en særlig voks. 

Dr. Martens Forlife til 1.365 kr.  

Ikoniske solbriller

Siden 1937 har amerikanske Ray Ban lavet solbriller, som er gået hen og blevet vaskeægte ikoner. Som det mest kendte solbrillebrand i verden har de skabt historie flere gange med modeller som Wayfahrer, Clubmaster og som her: Aviator. Brillen kan holde hele livet, hvis man blot passer på den og skal nok komme på mode igen og igen.

Ray Ban Aviator At Collection til 1.390 kr. 

Nostalgiske jeans

Levi’s startede en årelang popkultur med deres 501, som er blevet den bedst sælgende beklædningsgenstand nogensinde. Det er de færreste, der ved det, men i de fleste Levi’s-butikker reparerer de dine jeans gratis. Du skal bare huske at gemme kvitteringen, så er du sikret et par jeans for livet. 

Levi’s 501 til 799 kr. 

En moderne klassiker

Bomberjakken er blevet en moderne klassiker, som helt sikkert er kommet for at blive. Den er populær år efter år, og den tendens ser ikke ud til at uddø lige foreløbigt. Danske Armoire Officielle bruger miljøvenlige og økologiske materialer, der holder i længere tid, og som de selv har håndplukket fra de bedste fabrikker rundt i Europa. Denne bomberjakke er lavet i Italien, og kvaliteten er helt i top. 

Armoire Officielle Bork Bomber til 3.500 kr. 

Robust regnjakke

Svenske Stutterheims regnjakker er lavet af robuste materialer på solidt og gennemarbejdet håndværk. Hele forretningsmodellen bygger på, at en kunde kun behøver at købe én jakke i livet, til gengæld koster den også lidt mere end gennemsnittet. Og nå ja, så holder den dit tøj tørt, selv hvis du går i bad med jakken på. 

Stutterheim Charcoal til ca. 1.675 kr. 

Tidløs skjorte

Oxford-skjorten med button down-knapper er måske herregarderobens største klassiker. Den bliver båret af alt fra direktører over kunstnere til skoleelever. Svenske Asket er sat i verden med målet om at fokusere på garderobens mest essentielle elementer såsom T-shirten, sweatshirten og skjorten. Samtidigt er håndværket i højfokus, og Asket gør brug af egyptisk bommuld, der blot skulle blive bedre med tiden. Når man får skjorten på, er man ikke i tvivl om, at den vil holde i lang tid. 

Asket Oxford Shirt til 520 kr. 

Holdbar sweatshirt 

Designeren bag denne enkle sweatshirt har givet en garanti på 30 år, hvor virksomheden betaler for reparation og forsendelse. Fascinationen for langsommelig mode er stor, og design såvel som materialer er valgt ud fra et tidløst fokus. Ja, og så kan man jo altid bruge en helt klassisk grå sweatshirt. 

Tom Gridland 30 year sweatshirt til ca. 615 kr. 

Kvalitetsstøvler

Det kommer ikke som en overraskelse, at Church's har fået en plads på denne liste. Vores bedstefar gik i dem, og vores børn kommer nok til at gøre det samme. Når det kommer til tidløst kvalitetsdesign, er der få, som gør det bedre end Church’s. Det samme kan man i virkeligheden sige om chelsea-booten generelt. 

Læderkvaliteten på denne Church's-støvle er helt i top, og sålen er Goodyear-randsyet (udbred kvalitetsteknik til påsætning af såler). Alt i alt en støvle, som kan gå videre i generationer, hvis du blot husker at behandle den godt med læderfedt og pudsning.

Church’s Amberley 450 til 4.335 kr. 

Taske til hele livet

Den er vandtæt, slidstærk og ikke modtagelig over for rust. Filsons weekendtaske kan gå som håndbagage og kan dermed bruges til sport, sommerhusture og korte ferier. Filson markedsfører deres tasker på, at de kan holde et helt liv, og tilbyder at reparere produkterne, hvis de mod forventning ikke skulle holde. Det amerikanske mærke har lavet holdbare tasker og tøj til aktivt udendørsbrug siden 1897 og gør stadig brug af et godt gammeldags håndværk.

Filson Duffle Bag til 3.100 kr. 

Ur til flere generationer

Vi slutter listen med det mest oplagte valg. Et ur kan nemt gå videre i flere generationer og er for mange fædre den bedste gave at kunne give videre. Vælg et helt klassisk og elegant dressur, som aldrig bliver umoderne. Her kunne et Jaeger-LeCoultre være et godt bud. De er i hvert fald kendte for deres utrolige holdbarhed og tidløse design. 



Jaeger- LeCoultre Master Control Grande 18k til 45.990 kr. (brugt)

LÆS OGSÅ: Styr på moden: 8 ting du kan genbruge fra sidste forår

LÆS OGSÅ: Årets solbrille-tendens: Vi hylder fortidens store ikoner

LÆS OGSÅ: De 11 bedste webshops til herretøj