Hvornår føler du dig mest velklædt?
”Jeg kan bedst lide, når jeg ikke er så formel. Jeg kan godt lide, at tingene er lidt rå og afslappede. Det er mest, når jeg er derhjemme, faktisk. Og når jeg har mine Margiela-sneakers på. Dem har jeg rigtig mange af, det er nogle, jeg bliver ved med at købe. Dem og en sort T-shirt, mere behøver jeg faktisk ikke.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?

”Martin Gjesing (direktør for brandingbureauet Moon International, red.). Han har en meget personlig, gennemført rocket stil. Han går aldrig med noget, bare fordi det lige er på mode. Der virker for ham, og det er noget af det, der er aller-
vigtigst, når det kommer til stil og smag.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 2 - Kalle Holm 

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Min halskæde, som måske har kostet 60 kr. Jeg har haft den i otte år. Jeg ejer en del smykker og skifter mellem dem, men halskæden har jeg altid på. Når jeg skyder modeserier, vil fotograferne ofte gerne have, at jeg beholder den på. På den måde er den blevet en del af mig. Jeg overvejer at lave en variation af den i sølv eller guld og måske sætte den i produktion.”

Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”Min allerførste læderjakke. Jeg arbejdede på et tidspunkt i Filippa K, og på den anden side af gaden lå Acne. Jeg øjnede den i vinduet og kiggede på den 100 gange, før jeg endelig tog mig sammen og slap de 7.000 kr., jeg mener, den kostede, og som var rigtig mange penge for mig. Den var grå engang, men nu er den blevet brunlig. Jeg bruger den ikke så tit, men jeg er rigtig glad for den. Jeg har altid været glad for læder, jeg tror, jeg har 5-6 læderjakker og lige så mange læderbukser. Jeg køber ret meget tøj, og så er det kun en lille del af det, som jeg beholder. Resten giver jeg til mine venner eller sælger.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 3 - Esben Bjerre

 
Har du et stilmæssigt forbillede?

”Lenny Kravitz og Johnny Depp. Den rockede, meget personlige stil, som man jo faktisk sjældent ser hos store stjerner, fordi der er så mange stylister inde over. Det er langt nemmere at finde ægthed på gaden i London og Los Angeles, end hvis man kigger mod superstjernerne.”

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse:

Med en slank statur og en muskulatur forbeholdt en græsk gud sidder tøj naturligt godt på ham. Hans garderobe holder sig primært inden for den sorte, smalle silhuet, men hans sans for detaljer og accessories løfter det samlede udtryk til et niveau i særklasse.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2014: Nr. 1 - Mads Axelsen 

LÆS OGSÅ: Garderobe-psykologi: Derfor går du klædt som du gør

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 6 - Thomas Delaney