Nr. 2 - Kalle Holm

19 år, under uddannelse til smykkedesigner

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Når jeg er sammen med mine gode veninder. Jeg hænger primært ud med piger, og vi plejer at dresse os rimelig meget op, når vi skal i byen. Kvinder kan godt lide at gøre sig mere i stand, så der følger jeg med. Jeg har en grænse, jeg bruger selvfølgelig ikke makeup, men jeg går ret meget op i mit hår. På den måde er jeg ret forfængelig. Jeg elsker nystrøgne skjorter eller nystrøgne T-shirts. Jeg er i gang med at uddanne mig som guldsmed, så jeg kan også godt lide at gå med lidt smykker. Til hverdag er det primært hvide T-shirts og sorte jeans eller herrebukser med pressefolder. Hvis jeg har tidligt fri fra arbejde, går jeg gerne i skjorte. I weekenden er jeg gerne i suit eller blazer.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?

”Ulrich Wivel (bilopkøber, red.). Han er et godt bud på en dansk udgave af Steve McQueen.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 3 - Esben Bjerre

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Jeg har for nylig købt en kortærmet bordeaux Acne-skjorte, som er i tyk bomuld. Den har lidt brede flipper, så den er lidt 70’er-inspireret. Når jeg har den på, føler jeg mig lidt italiener-agtig.”



Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”Jeg har et par Prada-sko, som jeg købte i Paris sidste år. Det er en af de modeller, der har luft under sig som en Nike Airmax. Jeg er i gang med at slide dem fuldstændig op. Det er de flotteste sko, jeg nogensinde har haft. Jeg havde ledt efter dem i noget tid, og da jeg så var dernede til en smykkeudstilling med en kammerat, kom vi forbi en Prada-butik. Jeg måtte lige ind og se, om de havde dem, og så var jeg heldig. Jeg prøvede dem, og så har jeg ikke haft dem af siden. Jeg tror, de kostede 5.000-6.000 kr.”

Har du et stilmæssigt forbillede?

”Steve McQueen. Han er enormt dameglad. Han er glad for motorcykler og biler og er i mine øjne et godt bud på et rigtigt mandfolk. Det er ikke sådan, at jeg kan alle replikkerne i hans film, men jeg er fan af den måde, han gebærder sig på og ser ud på.”

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse:

"Københavns svar på James Dean bærer sit jeans og T-shirt-look enten på to hjul med sin Norton Dominator fra 1956 eller i sin California-gule Audi 60 fra 1970. Det er helheden, der fuldender udtrykket."

LÆS OGSÅ: Garderobe-psykologi: Derfor går du klædt som du gør

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 6 - Thomas Delaney

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 4 - Emil Goll