Nr. 6 - Thomas Delaney
24 år, fodbold-spiller og anfører i FCK 

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Om efteråret. Jeg er ikke så god til sommer med shorts og korte ærmer. Jeg kan bedst lide at have lidt mere at vælge imellem. Jeg føler mig også godt tilpas i et jakkesæt, som jeg i kraft af mit arbejde har på omtrent hver anden uge, når vi møder ind til kamp. Det giver lidt mere autoritet. Jeg synes stadig, det er lidt overkill at gå i det til hverdag, jeg er simpelthen ikke gammel nok endnu.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?

”Sergei Sviatchenko (kunstner m.m. og Danmarks bedst klædte mand i 2010, red.), som modsat mig nemt kan bære et jakkesæt til hverdag. Det er cool, hvis man kan det. Jeg har mødt ham en del gange, og han bærer det bare godt. Jeg ville få klø, hvis jeg kom til træning i jakkesæt. Vi klæder os generelt pænt på holdet, men ingen går i jakkesæt.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Et Omega Seamaster, jeg fik af min far, da jeg var 16. Det har en stor affektionsværdi for mig. Jeg tror, der er noget andet og større i at modtage et ur i gave, end der er i at gå ud og købe et. Det er ikke, fordi min far går voldsomt op i ure. Der var heller ingen anledning, han mente vist bare, at det var på tide, at jeg begyndte at gå med ur. En venlig hentydning.”

Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”Jeg stjal engang en skjorte fra min far, som jeg stadig har. Da jeg flyttede hjemmefra, gennemgik jeg lige hans skab og så, om der var noget, jeg skulle have med. Den må være 35 år gammel. Det er en Ralph Lauren-skjorte, som bortset fra det ikke helt så moderne fit sagtens kunne have været fra den nye kollektion. Klassisk med skovmandstern og vaskeanvisninger udenpå, så den altid skal ned i bukserne. Han ved godt, at jeg har taget den fra ham.”

Har du et stilmæssigt forbillede?

”Alt, der er gennemført, synes jeg er cool. Jeg kan godt lide Steve McQueen. Chinos, polo og et par Jack Purcell-sneakers fra Converse. Det holder.”

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse:

"Selv om Delaney er holdspiller, skiller han sig stilmæssigt befriende ud fra den stereotype fodboldspiller og hælder fx mere til et klassisk vintageur end det forventede Hublot med diamant-bezel (urets krans, red.). "

LÆS OGSÅ: Danmarks mest succesfulde herremodel: "Jeg håbede, at jeg en dag kunne være Føtex-model"

LÆS OGSÅ: Se 3 af Danmarks vildeste sneaker-samlinger

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 8 - Rune Park