Nr. 8 - Rune Park
35 år, indkøber for Henrik Vibskov

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Perfektion er kedeligt og derfor ikke målet. En følelse af at være velklædt opstår i mødet imellem en gennemført stil og noget, som udfordrer. Enten mig selv eller andre.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?

”Enhver, som udfordrer det klassiske jakkesæt.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Jeg kan ikke undvære mine hatte. Jeg samler på hatte og udvider hver sæson min samling, så jeg har snart brug for en større hattegarderobe. Uanset hvilket humør jeg er i, er der altid en hat til situationen. Det ender altid med, at hele selskabet danser rundt i hatte, når jeg holder middagsselskab og fester hjemme i min lejlighed.”



Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”En af mine tidligst indkøbte Henrik Vibskov-archive pieces har jeg stadig. Det er en fortolkning af en hvid skjorte, hvor der er leget med silhuet og historiske referencer. Den er et godt eksempel på en designidé, der er gennemført uden at gå på kompromis. Da jeg købte den, var jeg stadig studerende og boede i Jylland. Jeg fandt den på en endagstur til København og fik fingre i den sidste, der var tilbage. Jeg kan godt lide tanken om, at den har fulgt mig lige 
siden og nu står som et symbol på det, jeg arbejder med.” 

Har du et stilmæssigt forbillede?

”The master of all black: Yohji Yamamoto (japansk designer, red.).” 

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse:

"Lidt skør, meget uden for flokken og unik på den rigtig gode måde. Heldigt, at der findes typer som Rune Park, der tør, hvor vi andre forsvinder i mængden."

LÆS OGSÅ: Danmarks store stilikoner - Peter Falktoft: ”Finanskrisen er jo det bedste, der er sket for sådan nogle som mig. Man behøver ikke længere ligne et juletræ”

LÆS OGSÅ: De 11 bedst klædte sportsstjerner i verden

LÆS OGSÅ: Tre af Danmarks dygtigste mode-købmænd: Sådan bliver din tøjbutik en succes