James Dean, Marlon Brando og David Beckham er nogle af de største internationale stilikoner gennem tiden. De har stilmæssigt inspireret et hav af mennesker og været med til at diktere moden verden over.

Men i Danmark har vi også en masse velklædte herrer, der i høj grad sætter dagsordenen for, hvad vi danskere går klædt i.

Disse mænd vil Euroman.dk i en ny artikelserie sætte fokus på. 

Vi starter ud med en mand, der stilmæssigt skiller vandene, og som ikke er bange for at stikke lidt ud fra mængden. 

LÆS OGSÅ: 7 forældede moderegler du sagtens kan droppe

”Jeg synes tit, det er mænd i marineblå blazere og en hvid skjorte, der er knappet op i to knapper, der skal kloge sig på mode. Det er resultatet af, at man skal passe meget på og ikke sige tingene højt,” siger Monte Carlo-værten Peter Falktoft.



Hvad er god stil for dig?

”Når man hviler i det, man har på. Typer som Esben Bjerre, Nikolaj Koppel og Prinsgemalen har virkelig god stil. Jeg ville aldrig kunne dele garderobe med dem, men de får det bare til at fungere. De har en ubekymret tilgang til det at klæde sig på. Det misunder jeg helt klart. ”

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Det fungerer klart bedst for mig om efteråret. Det er i sær i skumringstiden, hvor jeg kan have hættetrøje og jakke på. Der er lejligheder, der afgør, at man skal være klædt i et tredelt-jakkesæt eller badeshorts. Jeg fungerer bedst et sted i mellem.” 

LÆS OGSÅ: Da jeg vidste jeg var god: Peter Falktoft



Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

”I vinter skulle jeg ud og gå tur med min hund, da jeg besøgte min mor på Samsø. Det var pissekoldt, og jeg frøs, så min mor lånte mig et par gamle gule merinould-bukser, som man har på under sine ridebukser. Det er nærmest et par leggins, da de er skåret til efter ridebukserne og sidder helt tæt. Da jeg kom hjem fra gåturen hev jeg mine egne bukser af og beholdte uldbukserne på. Og nu rocker jeg dem i det daglige. ” 

Hvilke overvejelser har du, når du sammensætter din påklædning?

”Det vigtigste af alt er, at jeg ikke fortryder min påklædning i løbet af dagen. Jeg skal ikke have tøj på, der gør, at jeg skal være bange for at sætte mig ned. Jeg har altid godt kunne lide ting i bevægelse. Ikke at det skal være sportstøj, men jeg er vild med militæruniformer. Og uniformer i det hele taget.” 

LÆS OGSÅ: Stor guide: Sådan går du sommerligt klædt på arbejde

Hvad er dit yndlingsmærke?

”Det er Jerry Lorenzos Fear of God. Det er urimelig dyrt og svært at få fat i, så jeg ejer desværre ikke særlig meget af tøjet. Proletarerne ville aldrig købe det, for det ser ikke særlig dyrt ud. Den seneste kollektion er lavet af overskudsmateriale fra det amerikanske våbenlager fra Vietnamkrigen. Tøjet er ikke lavet til de 190 centimeter høje fyre med højt slikhår, der ryger smøger på Sundays terrasse. Det sidder virkelig fedt på mig, og det kan nærmest ikke slides op. ”

”Jeg tilhører jo den lille gruppe af mennesker, der bare går og venter på den nye verdensorden kommer og den globale borgerkrig bryder ud, og vi alle sammen skal klare os selv. Til den tid står jeg virkelig godt i Fear of God fra top til tå. ”



Hvad inspirerer dig i din stil?

”Jeg plukker fra mange forskellige steder. Jeg kan kigge på Kanye West og tænke: Sådan vil jeg se ud. Men jeg kan også se en krigsfilm, og så vil jeg gå i uniform, eller se James Bond, og så vil jeg ligne Daniel Craig. Jeg får tit at vide af folk, at jeg kan bære alt. Det er meget fedt, men det gør også, jeg skyder lidt ved siden af nogle gange. Men det har jeg aldrig været bange for.” 

Hvad er din yndlings genstand i garderoben lige for tiden?

”Det er en bordeaux hættetrøje, jeg købte for et par år siden i en butik i Downtown L.A. Det er en helt klassisk hættetrøje med kænguru-lommer. Den har ligget stille i noget tid, men nu har jeg fundet den frem igen. Jeg har en narcissistisk ting med, at jeg stadig har til gode at se andre bære den på denne side af Atlanten. Det er ellers normalt ikke en farve, jeg bruger særlig meget, men den er bare dope.” 

Du er jo kendt som en stor sneaker-fan, hvilket par har den bedste historie?

”Jeg købte for nogle år tilbage et par helt røde Nike Air Max-sneakers fra deres 4th of July-serie. Jeg tror, det var første gang, de introducerede det med trible-farvede sneakers. De her var helt røde og lignede mest af alt noget fra en trafiklys-test. Men jeg mente, de kunne et eller andet. På de sociale medier var mange enige om, at jeg havde købt et par forfærdeligt grimme sneakers. ”

”Men så gik der fem dage, og et Hypebeast-billede dukkede op, hvor Kanye West havde dem på, og så eksploderede det, og skoen blev et Ebay- fænomen. Pludselig var der ingen grænser for, hvor fed sneakeren var.” 



”Den minder mig om, hvad der sker, når hype-toget forlader perronen. Normalt slider jeg mine sneakers op og giver dem væk, men dem her har jeg beholdt og går stadig med dem.”

LÆS OGSÅ: Mandens essentialt: 11 fede helt hvide sneakers

Hvad er dit dårligste køb?

”Fuck. Der er mange. Men da jeg fik udbetalt min første rigtige løn fra DR, købte jeg et par Jeremy Scott Adidas-sneakers. Der var nogle kødben på, og det er de grimmeste sko, jeg nogensinde har set. De kostede nok 1700-1800 kroner. Jeg følte virkelig, jeg kunne gå på vandet og bære det hele. Det kunne jeg givetvis også, men shit, hvor var de grimme. ”

”Jeg gik med dem en eller to gange, og kunne godt se, det simpelthen var for latterligt. Jeg smed dem i en genbrugscontainer. Så et eller andet sted i Afrika går der en stakkel rundt mine Jeremy Scott sneakers. Det var skammens indkøb. Det tager jeg med i graven.” 


Adidas Originals x Jereymy Scott JS Bones

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 1 - Mads Axelsen

Har du et stilmæssigt forbillede?

”Mit idol er Kanye West. Det er vigtigt at have idoler, også selvom man ikke er teenager længere. Jeg kan godt lide hans postmodernistiske traumatiske tilgang og lidt militant anarkistiske stil. Jeg ved sku ikke helt, hvad det er, han kan. Kanye er bare ’the man’. Han står jo også nogle gange i ruskindstøvler og poncho.” 

”Efter jeg er blevet ældre, er det gået op for mig, at der er nogle ting, som kun sorte kan bære. Det er skide irriterende, og guderne skal vide, at jeg har prøvet det bedste, jeg kunne for at følge med. Men der er en naturlig grænse for, hvor mange smykker man kan bære, når man ikke er sort i huden. ”



”Jeg kan jo ikke gå rundt og efterligne Kanye West. Det har jeg hverken pengene eller udseendet til. Men jeg synes tit, at det rammer meget godt.”

”Vi havde jo alle sammen matrosjakke og shutter-shades på tilbage i 2007. Men så kom finanskrisen, og vi fandt ud af, at vi måske ikke skulle sætte diamanter på vores T-shirts. Finanskrisen er jo det bedste, der er sket for sådan nogle som mig. Man behøver ikke længere ligne et juletræ.” 

Hvad vil du gerne tilføje til din garderobe?

Ziptail Parka-jakken fra Fear of God vil jeg virkelig gerne have fat i. Min gode ven Zanka (fodboldspiller Mathias Zanka red.) havde den i hænderne og ringede til mig ovre fra L.A. Men jeg bailede på den, fordi jeg blev akut nærig. Men jeg har lovet mig selv at, hvis jeg kommer i nærheden af den igen, så køber jeg den.” 

”Og så drømmer jeg også om det nye sorte Yacht-Master fra Rolex. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få råd til det, men man har lov til at drømme."

Peter Falktofts 3 favoritbutikker:

Atrium i Soho, New York
:
”Butikken er vildt flot og servicen er helt i top”.

Four Two Four on Fairfax i L.A.: ” Jeg har aldrig været derinde, hvor der ikke er et mærke. jeg aldrig har hørt om, som jeg synes er rigtig fedt.”

Storm i København: ” Jeg kan godt lide at jeg kan komme igen ugen efter, og så ser butikken lidt anderledes ud.” 

Bliv venner med Euroman på Facebook

LÆS OGSÅ: Åben krig mellem Peter Falktoft og MetroXpress

LÆS OGSÅ: Jonathan Harboes sommerstil: ”Jeg går aldrig i shorts om sommeren”

LÆS OGSÅ: Danmarks 25 bedste mærker