Mange sportsstjerner er gode beviser på, at blot fordi man tjener mange penge, behøver man likke have god tøjstil.

Det er dog langt fra alle sportsudøvere, der har dårlig smag, men som derimod formår at klæde sig, uden at det bliver for påtaget, vulgært eller bare gennemført kikset. 

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 1 - Mads Axelsen

David Beckham har i mange år siddet på tronen som den bedst klædte sportsstjerne i hele verden. Han har været et stilikon de sidste 20 år for rigtig mange mænd og drenge. Men efter at den tidligere engelske landsholdspiller har stoppet sin aktive karriere, er der ledigt på toppen. 

11. Roger Federer – Tennispiller



Den klart mest stilede aktive tennisspiller. I tennisporten er atleterne ikke hæmmet af at skulle bære en klubtrøje, og de har på banen en smule større frihed i tøjvalget, hvilket Federer udnytter på elegant vis.

Også uden for banen holder han sig til det enkle og sikre, hvilket passer perfekt til hans personlighed. 





10. LeBron James – Basketspiller, Cleveland Cavaliers



LeBron James fylder næsten lige så meget i modeverdenen som på basketbanen. Han er stort set altid at spotte til de største modeshows rundt i verden. King James er glad for at mixe og matche med streetwear og jakkesæt. Sammenlignet med andre sorte stilikoner er LeBron langt mere simpel i sit tøjvalg. Han er dog ikke bleg for at køre lidt hiphop-attitude en gang i mellem.





9. Erik Sviatchenko – Fodboldspiller, FC Midtjylland



Som søn af kunsteren og arkitekten, Sergei Sviatchenko, har Erik fået klassisk herrestil ind med babymosen. Han er det eneste danske islæt på denne liste og tilhører også en helt særlig gruppe af velklædte fodboldspillere. Sammen med sin bror Phillip fører de bloggen 'Close up and Private' om mode kunst og fotografi. 





8. Raul Meireles – Fodboldspiller, Fenerbahce SK



Raul Meireles er i sær kendt for sine mange tatoveringer og at være en hård hund på en fodboldbane. Men han burde være lidt mere kendt for sin gode blik for påklædning. Her kan vi tale om en mand, der har en personlig stil, som virkelig er gennemført. At han både kan se cool ud i en grøn læderjakke med pigge og et velsiddende blåt jakkesæt, viser også en alsidighed, som går udover det mere trashy look, han mest er kendt for. 





7. Daniel Sturridge – Fodboldspiller, Liverpool FC



Udover at have datet en af de mest populære fashion-modeller i England, Jourdan Dunn, bruger Sturridge meget af sin fritid på at dyrke sin passion for mode. Han kan uden tvivl tilskrives prisen som Premier Leagues bedst klædte spiller, selvom konkurrencen ikke ligefrem er hård.

Han har i en modeserie for Esquire dog udtalt, at han synes, at stereotypen med, at alle fodboldspillere er dårligt klædt, er forkert. Han synes fx, at hans holdkammerater Jordan Henderson og Mamadou Sakho har en fed stil. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du sportsikonernes stil





6. Xabi Alonso - Fodboldspiller, Bayern München



Han er en elegantier på en fodboldbane, når han ligger og fordeler bolden med de millimeter præcise pasninger. Xabi Alonso har slået adskillige pasningsrekorder, senest fik han rekorden for at være den med flest boldberøringer i en Bundesliga-kamp. 

Men det er bestemt ikke kun på banen, han er elegant at se på, det gælder så sandelig også, når han holder fri. Alonso er altid velklædt, om han så er trukket i et jakkesæt, en blå skjorte eller blot T-shirt og jeans. 





5. Victor Cruz – Amerikansk fodboldspiller, New York Giants



Wide receiveren fra New York Giants er tidligere blevet kåret som ’Den mest stilede atlet’ ved New York Fashion Week, og han bruger da også meget tid ved catwaksne til verdens modeuger. Han har endda lanceret sit eget tøjmærke, som han har døbt 'Young Whales'. Han er ikke bange for at eksperimentere, men det ender stort set altid succesfuldt. 





4. Russell Westbrook – Basketspiller, Oklahoma City Thunder



Den firedobbelte NBA All-Star er ubestridt blandt ligaens største profiler. Men han gør det også virkelig godt udenfor banen, hvor han klart er blandt de bedst klædte, ikke bare i NBA, men i hele sportsverdenen. Ligesom flere af de andre basketspillere, er han glad for vise sin stil frem til modeshows, som lader til at inspirerer ham meget. Hans stil er meget highend og præget af de seneste nye trends - men han kan bære det.





3. Henrik Lundqvist – Ishockeyspiller, New York Rangers



Ishockeyspillere er ikke ligefrem kendt for at være trendsettere, men målvogteren for New York Rangers Henrik Lundqvist har en anderledes passion for stil og mode end de fleste af hans kollegaer. Svenske Lundqvist følger ikke de nyeste trends, men sætter i stedet stor pris på klassisk herrestil. Han har tidligere udtalt, at han aldrig går udenfor døren iført en T-shirt. 

LÆS OGSÅ: Mathias 'Zanka' Jørgensen: Det har jeg lært





2. Andrea Pirlo – Fodboldspiller, Juventus 



Det kan godt være, at den 36 årige midtbanespiller efterhånden spiller på sidste vers med fodbolden, men stilmæssigt går det kun den rigtige vej. Pirlo er indbegrebet af italiensk velklædthed. Med sin charme og elegance fremstår han altid fyldt med overskud. Tøjet sidder skarpt og de små deltaljer, såsom et pænt ur, lækre solbriller eller en perfekt bundet slipseknude, sætter prikken over i’et.





1. Amar’e Stoudemire – Basketspiller, Dallas Mavericks



Det er ingen hemmelighed at Stoudemire går meget op i mode, og han er efterhånden også at finde på første række til alle de store modeshows.

”Min personlige stil afspejler min karakter. Uanset anledning, er jeg altid klædt til lejligheden. Og jeg går altid med det, jeg føler for,” skriver Amar’e Stoudemire på sin personlige hjemmeside. Stoudemire er meget modefokuseret, men formår også at kombinere de nyeste trends med en mere traditionel herrestil. 







Boblere, der også er værd at nævne:

Dwayne Wade - Basketspiller, Miami Heat




Claudio Marchisio - Fodboldspiller, Juventus 



Tom Brady - Amerikansk fodboldspiller, New England Patriots



LÆS OGSÅ: Ure alle mænd bør kende: Dykkeruret


LÆS OGSÅ: Danmarks store stilikoner – Mads Nørgaard

LÆS OGSÅ: De smukkeste fodboldkærester på Instagram