I Paris bliver mode hyldet som intet andet sted i verden. Vi kalder den byernes by, men den er så sandelig også modens by. 

Udover at have opfostret nogle af historiens største og mest traditionstunge modehuse, er det også i Paris, at nye tendenser opstår, og stedet hvor nogle af tiden mest dominerende tøjmærker stammer fra.

”I København og London er man gode til at dyrke streetwear, sneakers og det mere afdæmpede tøj, derfor kan det være befriende at komme til Paris, hvor ”rigtig” mode er i højsædet. Her er alle de fedeste designere repræsenteret, og så er butikkerne vildt gode til at købe varer ind, siger Euromans moderedaktør Frederik Lentz Andersen. 

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 bedste netbutikker til herretøj

I København har vi, hvis man er gavmild, 10 gode shoppinggader – i Paris er der næsten ikke andet. Men det kan også virke lidt overvældende. Og er man i Paris en forlænget weekend, skal man vide præcis, hvor man skal gå hen. 

Derfor har Euroman.dk været i Paris for at finde frem til Paris’ fedeste herretøjsbutikker. 

AMI Saint-Honoré

AMIs helt nyåbnede flagskibsbutik på Rue D’Alger 50 meter fra Colette er gennemført god stil. Både indretningsmæssigt såvel som blandt det udvalgte tøj, der hænger snor lige på bøjlerne. Overetagen er mere mørk og afdæmpet og minder om et moderne herreværelse med brun ruskindssofa, rustikke hylder og et stort centreret glasbord, hvor et par af kollektions fedeste styles er lagt frem. Her er en helt anden ro end i fx Colette, selvom de nok ikke havde været utilfredse, hvis trafikken var på samme niveau. Men det gør servicen personlig og til den bedste, skribenten har oplevet i Paris. 



Tøjet, som trods alt er det primære formål med at besøge butikken, er i særklasse og ligger meget tæt op af vores idealer i Danmark. Det er kvalitetstøj, der ikke skejer for meget ud, men blot gør bæren utrolig velklædt. AMI-brandet er kun fire år gammelt, så priserne er endnu ikke skudt i vejret, så det er bare om at skynde sig ind hen til Rue D’Alger, inden priserne stikker af. 



14 Rue D’Alger Paris 1ER, 75001 Paris

Shinzo

Er man sneaker-fan, er der ingen tvivl om, hvor man skal tage hen. Shinzo er Paris’ bedste sneaker-butik og blandt de bedste i hele verden. På grund af butikkens renommé får den nogle af de mest sjældne modeller hjem. De har selvfølgelig også alle de nyeste og mest hypede sneakers på hylderne. Men deres primære fokus ligger på de store sportsmærker som Nike, Adidas og Puma og er generelt meget nørdet inden for de oprindelige amerikanske sportsgrene. 



39 Rue Ètienne Marcel, 75001 Paris

Colette

Ikke så overraskende figurerer Colette på denne liste. Butikken er et epicenter for modeverdenen, og den er altid på forkant med de nyeste tendenser. Udover at forhandle noget af det mest anerkendte modetøj fra bl.a. Thom Browne, Raf Simons og Comme des Garcons, laver de ustandseligt samarbejde med både små og store designere. Tænk på københavnske Storm og gang så med 100. Butikken er kæmpestor. I Colette finder du alt fra dyrt modetøj og parfumer til alverdens magasiner og elektronik. Og så har de en stor væg fyldt med de nyeste sneakers.



Når man træder ind i butikkens store stueetage, er der så mange mennesker, at man lige så godt kunne være trådt ind på Louvre. Der er kø på hele trappen ned til caféen, som ligger i undeetagen. Og Colette er ikke kun livsstilsbutikkernes overmand - den er i lige så høj grad blevet en regulær turistattraktion.



Selvom butikkens indhold måske ligger over feriebudgettet, bør alle gøre sig den tjeneste at opleve den helt særlige stemning og de mange lækre produkter i reallife. 

213 Rue Saint-Honoré, 75001 Paris

French Trotters

Det franske mærke er nok uopdaget for de fleste danskere, men det bør der bestemt laves om på. Stilen er meget skandinavisk og vil uden tvivl gøre sig godt i København. Deres flagskibsbutik har ligget i udkanten af det smarte Marais-kvarter siden 2005 og forhandler også andre mærker som Acne, Gitman Vintage og danske SNS Herning.  



Unisex-butikken er på to etager og er meget indbydende og hyggelig at gå rundt i. Lækre designermøbler pryder lokalerne, som også er fyldt op med livsstilsprodukter og andet godt til hjemmet. God smag – helt enkelt. 

128 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris


LÆS OGSÅ: Her skal du spise: Paris

Maison Kitsuné 

Det parisiske modehus har fire butikker i Paris, men den nyeste ligger et par minutters gang fra den store metrostation Republique. Her har de også deres efterhånden hypede kaffebar i underetagen, hvor man da også kan få en glimrende kop kaffe og andre små delikate forfriskninger. 



Butikken er ikke særlig stor. Der er masser af plads og lys, og tøjet hænger ikke for tæt, hvilket gør oplevelsen overskuelig. Indretningen er rimelig simpel og lader tøjet trække opmærksomheden. Maison Kitsuné laver casual og ret sporty tøj med masser af farver. Det er meget afslappet modetøj, der henvender sig til et rimelig ungt segment. 



18 Boulevard des Filles du Calvaire, 75011 Paris

Comme des Garcons

Det japanske mærke med det franske tilhørsforhold og navn byder på en af Paris’ største butiksoplevelser. Ude fra Rue du Faubourg Saint-Honoré går man igennem en baggråd og kommer ind til en hyggelig lille gårdhave med et flot bonsai pinjetræ stående i midten. Her finder man også den store hoveddør til den moderne og stilrene butik. I røde og hvide farver og en meget spartansk indretning viser Comme Des Garcons alle deres linjer frem - også dem som ellers er utrolig svære at støve op. 



Det er så gennemført og unikt, at butikken uden tvivl er et besøg værd, også selvom man ikke har råd til at investere i det halvdyre tøj. 



54 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris


A.P.C. Rue Madame

Det franske mærke er blevet utroligt populært i Paris, og har åbnet butikker overalt. I de centrale kvarterer er der næsten en A.P.C.-butik på hvert andet hjørne. Den største af disse, og som udelukkede forhandler herretøj, ligger på Rue Madame, hvor A.P.C. også har sit hovedkontor. De forhandler kun sit eget tøj, men det er også mere end rigeligt. Der er alt fra hvide T-shirts, accessoirers til læderstøvler og uldfrakker. 



I butikken hænger kun udvalgte styles, men man vil blive tilbudt at kigge i deres katalog med hele kollektionen, som de kan hente frem fra lageret med det samme. Endnu en gang er servicen helt i top og personlet meget venligt uden at være for påtrængende. At man ikke kan få god service i Paris er efterhånden en skrøne.

38 Rue Madame, 75006 Paris

LÆS OGSÅ: Modeposten: ”Uret skal være småt og elegant – bling-bling-tiden er slut”

L’Eclaireur Sévigné

L’Eclaireurs butikker i Paris er det perfekte bevis på, at shopping i Paris handler om meget mere end blot tøj. De gør som ingen andre noget ud af den samlede oplevelse. Alle deres butikker ligger lidt gemt væk fra hovedgader, og man skal ringe på døren for at komme ind. 



Udvendig ligner butikken i Marais-kvarteret et gammelt parisisk apotek, og når man træder ind ad døren, går man først igennem en lang gang med et meget kunstnerisk tapet. Herefter åbner det sig op og man står midt i butikkens store kvadratiske lokale. Her er kunstneriske installationer og modetøj fra små, hippe japanske designere. Det er dog ikke kun avangarde designere der pryder stativerne, her er også kendte designere som Dries Van Noten, Rick Owens og Balmain. 



40 Rue de Sévigné, 75003 Paris

Starcow

Hvor Shinzo er mere nørdet indenf or sjældne sportssko, har Starcow større fokus på de moderigtige sneakers. Dem har de så til gengæld også alle de nyeste af. Hos Starcow kan du finde sneakers, som aldrig når i nærheden af København. De er nemlig utrolig gode til at købe ind hos Starcow og får lavet nogle helt særlige aftaler. 



Hvor mange af de mere rendyrkede tøjbutikker kører en meget minimalistisk indretning, står varerne lidt tættere hos Starcow, som desuden også har et godt udvalg af streetwear. Butikken er rigtig cool med sine rå vægge og nye designermøbler. 

62 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

Andre anbefalinger:

Marais-kvarteret – Det smarte jødekvarter er fyldt med små franske designere, som vi måske aldrig har hørt om i Danmark, men som bestemt er et besøg værd. Især Rue des Archives og Rue du Temple er gode steder at søge hen.

Sandro – Det franske mærke har en masse butikker overalt i Paris. Tøjet kan varmt anbefales og vil passe godt ind i det københavnske gadebillede med masser af sorte og grå farver. 

Le Bon Marché – Selvom Pairs' gader er fyldt med både store og små charmerende butikker, kan de også noget helt særlig med stormagasiner, som på ingen måde minder om dem, vi har i Danmark. Stormagasinet er fra 1852 og er et af verdens ældste, og de forhandler alle tænkelige mærker inden for eksklusiv shopping. 

Loppemarkeder – Om søndagen, hvor mange butikker holder lukket, popper der loppemarkeder op overalt. Her er der gode muligheder for at gøre sig nogle seriøst gode kup. I Paris er der lidt flere mænd, som sælger ud af sit tøj. 

LÆS OGSÅ: Gå efteråret velklædt i møde: 14 nye jakker

LÆS OGSÅ: Modeikonet der ikke vil dø

LÆS OGSÅ: 12 Instagram-profiler alle sneakerfans bør følge