Homoseksuelle lider stadig under store udfordringer, når de konfronteres med deres seksualitet. Og det undertrykker eksempelvis sportsfolk som Thomas Hitzlsperger, der sidste år åbent erkente sin seksualitet, og derefter opfordrede andre i sin branche til at turde stå frem.

Sandsynligheden for, at du enten har overhørt eller selv brugt ordene ’bøsse’, ’lebbe’, eller det engelske ’gay’ i nedladende sammenhænge er da også relativt stor. Homo-krænkende ord som disse er nemlig efterhånden så udbredt, at en canadisk organisation nu har taget et utraditionelt middel i brug for at få folk til at tænke over, hvornår og hvordan de bruger dem.

De har derfor brugt hår fra 100 homoseksuelle personer til at lave denne trøje, de har valgt at kalde ’The Gay Sweater’. Trøjen er, som de skriver, verdens første og eneste objekt, der er berettiget til titlen ’gay’.



Canadian Centre for Gender and Sexual Diversity, som organisationen bag hedder, har en vision om at eliminere diskrimination af køn, seksualitet og personlige udtryksformer, så selv 70-årige mænd kan udfolde deres kærlighed til hinanden. CCGSD havde primært en målsætning om at blive hørt i Canada og USA, men med denne trøje har budskabet spredt sig til store dele af den øvrige verden. Også herfra er opfordringen hermed givet videre.

Se her, hvordan trøjen blev skabt:



LÆS OGSÅ: Anti-homolande elsker bøsseporno

LÆS OGSÅ: Machine knitting a Cosby sweater

LÆS OGSÅ: Homoseksuelle NBA-spiller Jason Collins er et skridt i den rigtige retning