Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Det må være et par navy oversize stumpede Marni-bukser med læg og snøre i taljen, som jeg købte i Paris i foråret. De er ret klassiske i udtrykket, men man mærker, at de er tænkt med en moderne funktionalitet. Jeg synes, det er sjældent, at et så markant udtryk og wearability går op i en højere enhed.” 

Hvilken ting har den bedste historie?

"Jeg har ikke skabet fuldt af arvestykker og forsøger ikke at være for nostalgisk omkring min garderobe. Dog har jeg en særlig tilknytning til min Pendleton-frakke, som har fulgt mig i en årrække. Det klassiske navajo-mønster, har altid givet mig associationer til indianernes uafhængighedsånd og Neil Youngs baldrede tid i Topanga Canyon.

Bliv ven med os på Facebook

Særligt omkring 2011-12, hvor vi byggede vores mærke op og havde en vild nomadetilværelse, følte jeg mig beslægtet med den. I den periode havde vi gennem længere tid fået en del henvendelser fra USA, og jeg besluttede mig for at tage derover og vise vores efterår/vinter 2012-kollektion under modeugen i New York. 

Desværre begyndte rejsen med de voldsomste tømmermænd, og det var et mirakel, at jeg overhovedet nåede flyet. Otte timer senere i Newark lufthavn fik jeg mine kufferter med alle vores kollektionsprøver, som man under ingen omstændigheder må føre ufortoldet ind i landet, og jeg kunne mærke, at der var stor skepsis omkring min person blandt immigrationsbetjentene. Måske forståeligt nok, da jeg rager næsten to meter i vejret iklædt en spraglet indianerfrakke og aldeles ligbleg. Næsten med det samme blev jeg hevet ud af køen af tre betjente og ført ned i kælderen under lufthavnen. 



Stemningen var mildest talt trykket dernede, og jeg kunne se, at det var en broget forsamling af illegale immigranter, smuglere og andre folk med bemærkelsesværdig bagage. Jeg blev krydsforhørt i en times tid, og jeg var sikker på, de ville konfiskere mine kollektionsprøver og sanktionere på enhver tænkelig vis. Men lige inden betjentene insinuerede, at mine kufferter skulle gennemsøges, udbrød den ene noget i retning af:

’Well, perhaps there is no need to inspect your bags – I see you know about American history and respect our flag’ med et nik til Pendleton-frakken. 

Jeg blev sgu overrasket over, at han kunne udlede den slags af en frakke, men følte mig i den grad reddet af en stor indianerånd.”

Hvad er dit dårligste køb? 

”Da jeg var i L.A. i foråret, fandt jeg et par hvide Nike Tennis Classic AC-sneakers, der var lige i skabet, og derfor købte jeg fire par, så jeg ikke skulle tænke på sko resten af sommeren. Samme aften var jeg i byen, og da jeg så kom hjem, var de fuldstændig revet op. Og det var ikke, fordi det havde været en vild aften.



Nå, men ud med dem, og på med et par nye, der allerede efter to dage også var revet op. Der må sidde en produktudvikler med røde ører lige nu, og jeg tør ikke tænke på, hvor mange tusind par de har fået retur. Det burde ikke ske for så stort et brand som Nike.”

Hvilken ting er du mest ærgerlig over at have mistet?

”Jeg var meget ked af at miste min 50’er-inspirerede beigefarvede sildebensvævede bomberjakke med blå striber under en eller anden brandert i byen. Jakken havde været med mig i tykt og tyndt og er fra vores forår/sommer 2013-kollektion. Den kom desværre ikke rigtig i produktion, så den var ikke nem at støve op igen. 

I desperation over at have mistet jakken dykkede jeg febrilsk ned i nogle arkiver, som vi havde ude på kontoret, og var heldig at finde det eneste tilbageværende eksemplar af jakken allerdybest nede, i den sidste kasse i rummet. Jeg føler mig strejfet af lykken, problemet er dog, at jeg ikke kan få mig selv til at gå med den, så den ligger bare derhjemme i trygge omgivelser.”

Hvilken ting vil du gerne føje til din garderobe?

”En stenhård skindjakke, som ikke er den klassiske biker-udgave. Det er desværre langtfra lykkedes mig endnu at finde den perfekte. Og et dobbeltradet jakkesæt med brede bukser fra slutningen af 80’erne, eksempelvis et vintagesæt fra Versace, som Eric Clapton havde i hans storhedstid. Jeg ved dog ikke helt, om jeg har nosserne til at gå i det.”


Clapton i bredt sæt. Foto: Rexfeatures

LÆS OGSÅ: 11 trends fra 00'erne der bragede frem og pludselig forsvandt

LÆS OGSÅ: Julegaver: 61 ting vi ønsker os

LÆS OGSÅ: Vinterens store comeback: Er du klar til at gå i dunjakke igen?