Når termometeret overstiger 25 grader, hopper de fleste af os danske mænd i et par shorts og tager den nærmeste T-shirt over hovedet.

Vi har en tendens til at blive mere ligeglade med, hvordan vi går klædt, når varmen trykker. Hvilket måske er en smule dumt, når nu sommerhalvåret er der, hvor vi kigger mest efter hinanden.   

Skuespiller Jonathan Harboe nægter da også at gå ned på velklædthed på trods af stigende temperaturer. Hans påklædning bliver mere tilfældig og afslappet, man han har en klar overbevisning om, at man sagtens kan gå velklædt med skjorter og blazere igennem de lyse og milde måneder.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 4 - Jonathan Harboe

I en ny artikelserie har Euroman.dk talt med en række af Danmarks mest velklædte mænd om, hvordan de sammensætter den perfekte sommergarderobe.
 
Hvad indebærer en lækker sommergarderobe for dig?

”For mig betyder sommer masser af lyst tøj. Det er vigtigt, det er lette og komfortable materialer. På sommeraftenerne kombinerer jeg hørskjorter og T-shirts med blazere. Til de lidt koldere aftener, holder en ruskind jakke hele vejen.” 

”Jeg er meget glad for alle lysere naturfarver; off-white, sand, jord og blå. Det kombinerer jeg med pastelfarver og de klassiske blå og hvide striber. Generelt er jeg meget glad for det maritime look.” 



”Jeg går aldrig i shorts om sommeren. Jeg føler mig simpelthen ikke tilpas i et par shorts. Kun når jeg er ude at sejle, løbe eller dyrke anden form for motion hopper jeg i et par shorts. Hvis det er rigtig varmt, ryger jeg i et par hvide jeans. Og så er et par forvaskede jeans også et sikkert sommerhit.” 

”Det gør dog ikke noget, det hele ikke sidder perfekt om sommeren, og jeg synes ikke det må blive for højtideligt og stift. ”

Hvordan går du helst klædt på en typisk dansk sommerdag?

”Om sommeren elsker jeg mine lave Clarks sko med fødderne i ankelstrømper. Jeg er helt vild med denne sandfarvede version, som jeg lige har gået rundt i en hel uge i Tyrkiet, hvor jeg var nede for at arbejde.”



Clarks Jink Sand Canvas

”Hver sommer finder jeg mine hvide jeans frem. Jeg har for nyligt købt et par fra Cheap Monday, som er jeg meget glad for. De har lidt stretch i sig, så man kan sidde mere komfortabelt på græsplanerne i løbet af sommeren. ”



Cheap Monday Slim Chino Sand

”Jeg skærer ned for skjorterne og op for T-shirtsne om sommeren. Jeg går altid i T-shirts fra Samsøe Samsøe og Won Hundred. De laver T-shirts, som jeg gerne vil have dem. Jeg holder det simpelt og går enten i hvide eller blå T-shirts. ”


Won Hundred Laurel Mood Indigo

”Selvom det er sommer, elsker jeg at være velklædt. Derfor går jeg meget rundt i mine hørblazere, som oftest er i maritime farver. Lige for tiden, er min yndling en nyindkøbt blazer fra Gant Rugger. Den er perfekt til en varm sommeraften.”  



Gant Rugger The Double Blazer

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 bedste netbutikker til herretøj

Hvilken genstand i din garderobe har den bedste sommer-anekdote?

”Jeg købte et par hvide bukser i American Apparel tilbage i sommeren 2007, hvor jeg næsten ikke gik i andet. Nytårsaften samme år tog jeg bukserne på og spildte rødvin ned over dem, og derfor blev de mine nye malerbukser (maler kunstmalerier i sin fritid red.).” 

”Nu er bukserne blevet mine faste Roskilde Festival-bukser. De ryger lige igennem en vask efter hvert år, men rødvinen og malerpletterne forsvinder aldrig. Jeg synes, det er fedt med hvide bukser på Roskilde. At blive beskidt er en del af det hele. Hvert år vil tilbageværende pletter kunne fortælle nye historier. ”



Hvilke elementer giver et ekstra pift til sommergarderoben?

”Jeg synes en lækker hat, hvad enten det er en Panama eller Feodora-hat er en fed ekstra deltalje om sommeren. Selvom man er meget simpelt klædt i hvid T-shirt og jeans, kan hatten give det gennemførte look. Det samme, synes jeg, at et klassisk herreur kan. ”

”Op til den her sommer har jeg købt et par Dior Homme solbriller. De kommer til at sidde på mit ansigt hele sommeren. De er i art deco-stil og har masser af retro over sig. ”




Dior So Real Tortoise 

Hvad er det mest kiksede ved danskernes sommerpåklædning?

”Der er mange ting. Men der er i sær to situationer, hvor jeg står helt af:” 

”Det værste er alle undertrøjerne, som folk render rundt med. Det er okay på en festival, eller når man er ude og løbe en tur. Men der er ikke noget værre end en rejerød dansker på en restaurant i en tank-top. ”

”De hvide sokker i sandaler skal stoppes lige med det samme. Jeg ved godt, at der er nogle meget moderigtige personer, som gør det, men det er bare en hæslig sommerstil.”



Hvad bliver din sommer 2015-trend?

”Mit mål for denne sommer er at få speedoen tilbage til Danmark. Når man skal ud og svømme lidt, bør man helt klart gøre det i en speedo. Vi skal tilbage til 60’erne og 70’erne og en badende Paul Newman. ”

LÆS OGSÅ: Fire sommertyper: Hvem er du?

LÆS OGSÅ: Mandens essentials: Sådan vælger du det rigtige bælte

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan finder du de perfekte badeshorts