Hvis du er mand er der en vis chance for, at du kun bruger lidt over en tiendedel af de stykker tøj, der udgør din garderobe, mens resten hænger på bøjlerne og samler støv.

En ny undersøgelse af knap 1100 britiske mænds tøjvaner viser at 87 % af de adspurgte mænds garderober aldrig bliver brugt, mens 13 % af tøjet til gengæld kommer på ofte. 

Ifølge en talsmand for firmaet er der to mulige forklaringer bag undersøgelsens resultat:

”At kærester eller koner tilskynder mænd til at købe tøj, de egentligt ikke vil have, er afgjort en mulig teori,” siger talsmanden fra Thread ifølge den britiske avis The Telegraph.

LÆS MERE: Moderedaktørens tre gode råd til at købe et ur

Firmaets leder på stilområdet mener dog at en anden (og måske en smule mindre sexistisk) forklaring også kan spille ind:

”Mange mænd prioriterer bekvemmelighed og trygheden ved at vide, at tøjet er blevet gået til, og vil hellere gå i det end nyt tøj, der kunne være mere flatterende,” siger Shaunie Brett fra Thread.

”Som tallene viser, bliver mange fyre så knyttede til en håndfuld tøjgenstande, at de kommer til at gå i dem, indtil de falder fra hinanden,” siger hun.

Undersøgelsen viser også – måske mere overraskende – at mænd bruger flere penge på tøj end kvinder. Ifølge undersøgelsen bruger mænd årligt 6752 kr. på deres garderobe, mens kvinder bruger 6261 kroner.

LÆS MERE: 5 ting Kanye Wests nye kollektion ligner
LÆS MERE: Se video med Casper og Frank fra Euromans forsideskydning
LÆS MERE: dislike-knappen: Derfor kommer den først nu