Euroman.dk lancerer som noget helt nyt, Modeposten, som ugentligt vil samle op på de vigtigste stil- og modenyheder. Fokus vil primært være på danske nyheder, men de største internationale vil også få spalteplads. Den første udgave har særligt fokus på den aktuelle modeuge i København.

Modeugen løber på sin officielt sidste dag, og vi har fået en smagsprøve på næste sommers herremode, som ser ud til at være sporty og med et stadig voksende fokus på specielle og tekniske materialer. 

Denne særlige uge er ofte en anledning for mærkerne til at skifte sommertøjet ud med deres nye efterårskollektion. I denne uge har både Norse Projects og Les Deux sat deres nye kollektioner til salg. 

LÆS OGSÅ: 98 år tog det at lave toeren: Her er den nye Allstar

Og så har en nystartet svensk T-shirt producent revolutioneret det traditionelle størrelsessystem. 

Han Kjøbenhavn gør oldschool træningsbukser cool igen



Det er efterhånden ingen nyhed, at sweatpants og andre sporty elementer spiller en vigtig rolle i modbilledet, og især Han Kjøbenhavn har de seneste år haft stor fokus på lige netop det look

Til næste sommer vil Han Kjøbenhavn gerne have os til at kombinere den oldschool træningsbuks med opknappede bukseben med blazere, lange frakker og striktrøjer. 



En anden tendens, som også vil være tydelig til dette efterår, er rullekraven, som Han Kjøbenhavn viste frem i en nyfortolket udgave i et let og sporty materiale. 

Ud fra onsdagens modeshow ser det også ud til, at Han Kjøbenhavn tror på, at tern vil få en genoplivning til næste sommer. 

Norse Projects er sædvanligvis utrolig stilsikker



I denne uge kom Norse Projets nye efterårskollektion i butikkerne, og endnu en gang byder den på masser af lækkert overtøj, skjorter og strik. Det er om muligt endnu mere minimalistisk end tidligere. Fokus ligger ikke på print, men i stedet på at gøre noget ud af materialerne. En tendens, vi har set fra mange danske mærker. 

LÆS OGSÅ: 13 nordiske mærker du bør kende

Norse Projects tror, ligesom mange andre, også på, at rullekraven bliver populær igen til efteråret, efter den var meget udbredt allerede sidste vinter. Udover klassisk overtøj som trench- og peacoaten, tror Norse også på dunjakken til vinter.  



Den nye lookbook er blevet fotograferet på Fritz Hansens fabrik i Nordsjælland, hvilket ligger godt i tråd med Norse Projects sædvanlig skandinaviske designtradition. 

Norse Projetcs har desuden lavet deres første kvindekollektion til dette efterår, som også ser rigtig lovende ud. 

Meget af kollektionen kan allerede købes i Norse Store. 

Bruuns Bazar holder fast i traditionerne



I de sædvanlige rammer i deres baggård i Silkegade afholdte Bruuns Bazar, som et af de få etablerede herremærker, modeshow, hvor de fremviste næste års sommer kollektion. Det altid meget brugbare show viste, at Bruuns Bazaar holder fast i sit meget klassiske look og tror på de helt rene linjer og naturfarver. 



Derudover tror de også på, at de stumpede bukser stadig er populære til næste år, og mener ikke som visse andre designere, at bukserne skal til at være bredere. Elementer som polotrøjen og den 50’er inspireret kortærmede skjorte går også igen til næste sommer. 

Les Deux vil gøre danskerne mere preppy



I dag (fredag d. 7. august) er salget åbnet op for Les Deuxs nye kollektion, som er stærkt inspireret af 50’erne med sit meget preppy udtryk. Generelt er Les Deuxs stil blevet mere preppy med årene, men de holder stadig fast i streetwear-elementer som bomberjakker og kasketter. 



Som noget helt nyt indeholder den nye kollektion også frakker, jakker og accessoirers som halstørklæder. Men i vanlig Les Deux-stil byder kollektionen også på masser af bløde sweats, T-shirts og skjorter i jersey og bomuld. De har desuden lavet et samarbejde med People’s Republic of Cashmere, som byder på lækre styles i cashmere. 

LÆS OGSÅ: Er sweatpants virkelig de nye jeans?

Kollektionen kan købes i Les Deuxs webshop og i udvalgte butikker over hele landet. 

Nyt svensk T-shirt mærke revolutionere størrelsessystemet 



Der er godt nyt til alle mænd, som sætter pris på en god basis T-shirt uden de store dikkedarer.

Det nystartede Stockholm-baserede tøjmærke Asket holder deres design på et absolut minimum og har brugt kræfter på at gøre op med det traditionelle størrelsessystem. De har udvidet hver standard størrelse med to ekstra variationer, en lang og en kort. Derfor fås alle deres T-shirts i 15 forskellige størrelser. 



Euroman.dk har taget en kort snak med grundlægger Jakob Dworsky.

Hvorfor har i redesignet det traditionelle størrelsessystem?

”At en T-shirt sidder ordentligt er essentielt for T-shirtens udtryk. Uden den rigtige pasform er kvalitet og design egentlig ligegyldigt, og vi syntes ikke at de normale fem størrelser kan klare opgaven." 

"Det er faktum at standard størrelserne kun fungerer godt for 20 % af alle mænd, resten af os falder imellem størrelserne og bliver nødt til at gå på kompromis mellem T-shirts, der enten er for brede, løse, korte eller lange." 

Hvorfor er en god basis T-shirt så vigtigt?

”Jeg mener, der er visse nøgle beklædningsgenstande, der udgør grundlaget for enhver velklædt mands garderobe, og en basis T-shirt er klart blandt disse. I dag er en T-shirt meget mere end noget, man har på indenunder - det er den moderne mands uniform. 
Ligegyldig hvilken stil, smag og udseende man har vil en god basis T-shirt altid gøre sig godt. Derfor giver det god mening at investere i en T-shirt, som sidder perfekt, og som kan holde i lang tid. ”



Kommer i til at lave andet end kun T-shirt?

”Vi ser, at de samme behov og problemer eksisterer i mange andre beklædningskategorier, og vi kigger i øjeblikket på, hvad vi kan gøre der. Uden at afsløre for meget på nuværende tidspunkt, tror vi på, at vores koncept kan løse pris-, kvalitet- og parform-ligningen hos mere end blot T-shirts.”

Køb de nye T-shirts her. 

LÆS OGSÅ: Næsten 10.000 kroner for to par sko: Unge sælger sneakers videre for formuer

LÆS OGSÅ: De 11 bedst klædte sportsstjerner i verden

LÆS OGSÅ: Mænds undertøj: Jo mindre det er, jo mere sælger det