1. Den klassiske mørkeblå peacoat har hjulpet tusindvis af sømænd med at holde varmen igennem flere hundrede år. Om du bærer den over en hvid T-shirt, en denimskjorte eller en tung mørk rullekravestrik, er du garanteret en maskulin opgradering uanset alder.



2. I samme militante kategori som peacoaten er bomberjakken i slidstærk mørkeblå eller grøn nylon. Den giver dig et hårdere udtryk og afgjort mere attitude, men til gengæld er den ikonisk, varm og som regel økonomisk overkommelig.

 
3. Pilotjakken med pelskrave er den opgraderede læderversion af bomberjakken. Den bør være mørkebrun med lyst pelsfor og -krave. Den komplementeres godt af kakibukser eller mørkeblå jeans og ser bedst ud, når den er gået godt til.

LÆS OGSÅ: Vinterens store comeback: Er du klar til at gå i dunjakke igen? 

 
4. Prince of Wales-tern har været en del af gentleman-garderoben siden 20’erne, og de er stadig lige synlige både på frakker, jakkesæt og halstørklæder. Sammensæt til tøj i gråtoner, og gør udtrykket formelt med dress-sko og mindre formelt med hvide sneakers.

 
5. En lang mørkeblå frakke fungerer til stort set alt. Den deler ikke vandene som flere af ovennævnte stykker overtøj og kan bruges til hverdag og fest vinter efter vinter. Køb derfor en version i en god uldkvalitet, der både holder formen og på varmen.




LÆS OGSÅ: Vinteren kommer: 16 jakker og frakker der holder dig varm og stilsikker

LÆS OGSÅ: Julegaver: 61 ting vi ønsker os

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens 5 gode råd til at bære hat