Modeugen i Milano er nu forbi, og vi kigger nærmere på de tendenser, der kommer til at præge næste års forårs- og sommergarderobe.

Euroman.dk’s udsendte Ciara Broadbery har været til modeugen i Milano, og her rapporterer hun fra ugens vigtigste shows og tegner de tendenser, der kommer til at præge næste års forårs- og sommerkollektioner.

Gucci

Designeren Alessandro Michele har tilført Gucci en radikalt anderledes kultur, og rammerne for showet i Milano talte sit eget tydelige sprog om denne forandring. Det var nemlig ikke de sædvanlige, ekstravagante og sorte omgivelser på hotel Sheraton Diana Majestic, der udgjorde rammerne for formiddagens fremvisning, men derimod en faldefærdig banegård i udkanten af storbyen. 



Publikum sad på to lange rækker af små, ranglede og lakerede stole malet med kinesisk rød, hvilket passede perfekt til kollektionen, der er udtænkt som et indblik i en svunden tid.



Kollektionen har fået navnet ’Détournement’, der betyder omdirigering på fransk, og som bruges om objekter, der er blevet genfundet, taget ud deres historiske kontekst og genfortolket. Kollektionen emmer af gamle minder og fører os tilbage til en tid, hvor trompetbukser, blomsterprint, kimonoer, brodering, blonder, strik og trenchcoats hørte til, men fortolket med nutidige øjne gennem Alessandro Micheles univers.



Skoene var et helt nyt tiltag for Gucci, der trækker på tydelige referencer fra sportsverden, men dog med mange forskellige twist. Det kan være svært at se, hvordan de fleste mænd skal kunne tage på arbejde iklædt Guccis nyeste og betydeligt mere androgyne kollektion, men bryder man den ned og kigger på enkelte styles, rummer kollektionen masser af muligheder.

Andrea Pompilio

Til musik af klaverspil gik modellerne ned af catwalken i omgivelser som taget ud af filmen Annie Hall (1977), da Andrea Pompilio viste sit bud på, hvad manden skal have i sin garderobe til næste forår og sommer.



Kollektionen taler til en mand, der har en nostalgisk følelse omkring fortiden. Han er en intellektuel drømmer og romantiker, men samtidig en lille dreng indeni. Der var baggy shorts, silke joggingbukser, jakkesæt, løse silkeskjorter og toppe, bomberjakker, ruskinds- og læderjakker, samt lange, tynde silke tørklæder og jakker, der er inspireret af 70’ernes modebillede.



Alt dette i en eksplosion af farver og print, hvor ordene ’Love me forever or never’ var et gennemgående tema. Runde Harry Potter-briller og bucket-tasker var prikken over i’et i en kollektion, hvor der var meget at elske, også selvom det måske ikke bliver for evigt.



Hold det simpelt

Clavin Klein og Diesel Black Gold sætter fokus på denim, hvid og det simple look til din forårs og sommer garderobe 2016.

Diesel Black Gold

Mærkets forår- og sommerkollektion viste en side af Diesel Black Gold, der var mere ren i sit udtryk end tidligere set, men som stadig emmede af rock ’n’ roll. Der var læderjakker med snørebånd, herrejakker, bomberjakker og safarijakker. Og tætsiddende jeans i hvid, blå, sort og læder, nogle af dem med flettede snørebånd på buksebenene, som man forbinder med gummisko, der var parret med tynde sportsinspirerede lynlåstrøjer med høje kraver og hætter.










Looket var stylet med lag på lag, der gav den effekt, at man kunne skille looket fra hinanden og bruge hvert enkelt style hvert for sig, hvilket er et stort plus for denne kollektion. For medmindre du til dagligt spiller i et rockband, vil du nok have svært ved at bære hele looket, mens de enkelte styles giver mange muligheder for, at enhver kan bære Diesel Black Gold til forår og sommer næste år.

Calvin Klein

Med sin 2016-kollektion har designeren Italo Zuchelli holdt sig til et skarpt og stærkt minimalistisk udtryk, der har tjent både ham og Calvin Klein og godt igennem mere end et årti.





I rene og lyse omgivelser gik de mørkhårede, næsten militante modeller ned af catwalken iført den simple Calvin Klein uniform som dog var blevet tilført et twist i form af sorte og hvide trøjer med et alternativt regnbue-print i guld, sort og rød samt hvide t-shirts med palmetræs-tryk.

Showets mere spøjse indslag gav de rene linjer i form af jakkesæt og lange frakker, et frisk pust.  Farverne militærgrøn, beige, hvid, sort og masser denim sammensat med solkasketter, pilotsolbriller og sandaler med sokker i, trækker Calvin Klein på militante referencer til næste sommers garderobe. 



Hverdagsgarderoben

Prada og Marni giver deres bud på, hvordan hverdagsgarderoben skal se ud i foråret og sommeren 2016.

Prada


Indhyllet i et væld af forskellige plastikformer, der hang fra loftet fremviste Prada deres forår- og sommerkollektion for næste år i rå betonomgivelser, mens både mandlige og kvindelige modeller prydede catwalken. 

Med deres seneste kollektionen har Prada givet de særprægede idéer frit spil, og mange af disse idéer er blevet til skæve versioner af nogle af det italienske modehus’ største hits. Foråret 2015’s flotte skrædderarbejde er også vendt tilbage, denne gang med en enkelt syning omkring reversen på blazere eller på siden af buksebenene. Samtidigt er jakkerne er blevet skubbet ud omkring skuldrene og frembringer minder om 2009’s forårskollektion, hvis man kan huske så langt tilbage. 







Elementer fra sportens verden udgjorde også en stor del af kollektionen.  Den sportslige inspiration skinnede tydeligt igennem med blandt andet sommerjakker, bukser og shorts i lette materialer. Zip-up track-trøjer i forskellige farver med tykke striber i farver som gul, orange og lyseblå ledte tankerne tilbage til 80’ernes sportstøj. 

Men hér stoppede det ikke. Sport, og især cykelsport, var også blandt de tydelige inspirationskilder for kollektionens fodtøj, der blev præsenteret i en strøm af farver og print. Stylingen bestod af lag-på-lag i form af blandt andet højhalsede strik med lynlås, tank tops, løstsiddende skjorter, slangeskinds skjorter og læderjakker, samt striktrøjer med motiver som kaniner og biler, der fungerede som en fin kontrast til showets rå omgivelser.

Marni

Det er seks år siden, at designeren Consol Castiglioni sidst fremviste sin herrekollektion på catwalken i Milano.
Castiglioni og Marnis genéntre på scenen i den italienske modehovedstad blev markeret med deres bud på, hvordan hverdagsgarderoben skal se ud til foråret og sommeren 2016, og blev modtaget med stor begejstring blandt publikum i Milano.







70’erne er et årti, der har været svært populært under modeugen i Milano, men Castiglioni formår at give stilen sit særpræg ved hjælp af sin underspillede æstetik, der primært gør brug af en palette af brun, militær-grøn, bordeauxrød, forskellige nuancer af blå samt mønstre, som får stilen til at passe naturligt ind i det nuværende modebillede.

Skjorterne har fået bredere kraver, bukser og shorts er blevet bredere og læderskjorten har gjort comeback. Det eneste der virkelig skiller sig negativt ud ved kollektionen er de mønstrede sandaler med strikkede sokker, som kollektionen godt kunne have været foruden.