Siden 1987 har Nikes Air Max-sneakers været en storsællert. Igen og igen bliver gamle Air Max-sko relanceret, og nye farvevarianter kommer til hvert eneste år.  

I hele marts hylder Nike deres Air Max-model med deres såkaldte ’Air Max-måned’, der vil være fyldt med masser af aktivitet og nye Air Max-udgivelser op til årets ’Air Max-dag’ den 26. marts. Her vil Nike sætte det endelige punktum efter én måneds tung markedsføringsindsats.

Det var revolutionerede for løbeskosmarkedet da Nikes chefdesigner Tinker Hatfield i 1987 introducerede den gennemsigtige støddæmpende sål til den første ’Air Max 1’. Nike havde brugt den støddæmpende Air-sål siden 70’erne, men vinduet ind til sålen havde verden aldrig set før. 

Herefter kom flere udgaver af Air Max’en, i 1990 kom Air Max 90 til, og i 1995 introducerede Nike Air Max 95, hvis design adskilte sig tydeligt fra den første fra 1987. Sådan er det fortsat op til i dag, hvor Nike har lavet utallige Air Max-modeller i alle regnbuens farver. 

Nike har nu i flere år afholdt den såkaldte ’Air Max’-dag, hvor den festlige måned eksploderer med en masse nye Air Max-udgivelser, hvoraf flere endnu er offentligheden ukendte. Det er dog ikke kun den 26., at Nike slipper nye sko fri. 

Her er et udvalg af alle månedens nyheder. 

Nike Air Max 1 ”Safari”

 

Årets store relancering er denne safari-sneaker, som Nike designede sammen med den japanske sneaker-butik Atmos tilbage i 2002. Her 14 år efter kan man købe en let opdateret version af originalen. Den forhandles blandt andre i danske Rezet Store fra i dag. 

Nike Air Max Plus ”Love/Hate” Pack

 

Disse nye udgaver af Air Max Plus er i første omgang kun tilgængelige for europæiske kunder, når de sorte og røde sneakers lander i Foot Locker og andre udvalgte forhandlere den 26. marts. 

Nike Air Max Classic BW Ultra ”Grapic”

 

I forbindelse med 25 års jubilæet for Air Classic BW udsender Nike utallige variationer af den ikoniske sneaker, der for første gang blev designet af Tinker Hatfield i 1991. Denne grafisk printede sneaker vil snart være tilgængelig for europæiske kunder på Nike.com. 

Nike Air Max BW Ultra



Endnu fire nye udgaver af årets jubilar, og den seneste Air Max-silhuet til at få Nikes ’Ultra’-behandling. Der er masser af farve til de varmere tider, vi snart går i møde. De kan allerede købes på Nike.com.

Nike Air Max BW ”Vanchetta”



Nike har gjort flittigt brug af vanchetta-læder de seneste måneder. Det særlige ved læderet, der normalt bruges til tasker og baggage, er, at det er ubehandlet, og dermed lader sol, regn og slid give den et patineret udtryk. Denne model rammer de globale forhandlere inden for et par uger. 

Nike Air Max 1 Ultra Moire ”Tropical”



Den første Air Max-silhuet er gjort klar til sommeren med dette nye tropiske print. Den er netop blevet frigivet i udvalgte forhandlere, men ser ud til at være svært at få fat på. 

Nike Air Max BW ”Blacklisted”



Den londonske grimerapper Skepta afslørede på sin Instagram-profil for små tre uger siden, at han får sin helt egen Nike-sneaker. Der er endnu ingen officiel udgivelsesdato for den helt sorte udgave af Air Max BW, men den forventes at ramme butikkerne omkring ’Air Max-dag’. 

Stem din favorit tilbage

Hvis ikke Nike Air Max ”Safari”-skoen var din Air Max-yndling, har Nike nu åbnet op for, at forbrugerne kan stemme på den model, de mener Nike bør relancere. 

Den amerikanske gigant har udvalgt 99 af de sneakers, der ifølge dem selv er de mest ikoniske Air Max. For underholdningens skyld, og for at få lidt medindflydelse kan du nu hoppe over hos Nike og stemme på din favorit

Her er lille udvalg af de nominerede. 

Nike Air Max 90 "Warhawk"

Nike Max 90 OG "Infrared"

Nike Air Max 97 OG

LÆS OGSÅ: Stor guide: 23 nye sneakers til foråret

LÆS OGSÅ: Nyt dansk tøjmærke: Køb færre men bedre ting

LÆS OGSÅ: 5 stærke sneaker-nyheder