De er stormet frem de seneste par år. De gør det selv, og udnytter det digitale univers fuldt ud. Og ikke nok med, at de præger hitlisterne, de er også allerede ved at sætte et aftryk på modebilledet.

”Hip hop er blevet mere mainstream. Det er måske den største musikgenre i verden i øjeblikket. Så det er helt naturligt, at modeverdenen gerne vil have hiphop-musikken indover,” siger Kesi til Euroman.dk.

Rappere har historisk set altid været store inspirationskilder indenfor stil og tendenser. Bare tænk på 90’ernes posede hængerøvsbukser.

”Der er klart folk, jeg synes har en fed stil og som inspirerer mig, og tager min stil i en bestemt retning. Jeg tror altid man bliver inspireret af de musikere man ser spille. Men i sidste ende har jeg skabt med personlige stil med inspiration fra forskellige retninger.”

Vi har samlet alle de nye spændende navne til en snak om stil, påklædning og inspiration.

Her er deres definition af god stil:


 
I det nye nummer af Euroman, er det meste af generationen samlet til en modeserie.  Her kan du se, hvordan fotoskydningen gik:


Hip hop kunstnere har altid været glade for streetwear med alt hvad det indebærer af hovedbeklædning, nye sneakers og for stort tøj. De har aldrig været bange for at eksperimentere og skeje lidt ud.

”Sportstøj er altid godt. Du kan få det til at se rigtig fedt ud. Sporty og rig, er det ikke det man siger?” Siger Emil Stabil, der i 2014 slog igennem med nakotika-hymnen 'Er Det En Fugl?'

Tais fra det århusianske crew Hukaos er helt med på, at streetwear stadig holder:

”Et par nye og helt rene sneakers – det er det fedeste.”

Det hidtil mest succesfulde medlem af Hukoas, Karl William, havde et godt 2014 med flere hits som 'Rammer Perfekt', 'Syredronning' og den tidligere 'Ugens uundgåelige' hos P3 ”Foruden At Forgude”. Han skiller sig lidt ud fra kollegaerne med en mere afdæmpet og afslappet stil.

”Jeg går ikke helt vildt meget op i tøj. Musik og stil hænger ikke nødvendigvis vildt meget sammen, ved mindre du er er gangsta-rapper,” fortæller Karl William. 

Ligesom Karl William er der flere af generationens rappere, som ikke har den samme tilknytning og passion for modebranchen som fx Kesi og Sivas. 

”Det hele skal ikke være så gennemført. Lad det gå lidt hurtigt at tage tøj på, og tag det på, som du føler dig bekvemt i,” mener Lord Siva, der er aktuel med sin anden EP '180'.

Vennen og kollegaen Høyer Øje, som også er kendt som Benny Jamz, støtter ham i den afslappede attitude til påklædning:

”Jeg bruger ikke lang tid på at tage tøj på, når jeg skal ud. Men jeg føler min garderobe afspejler min stil godt. Jeg synes alt mit tøj er fedt, så det er ikke så svært at vælge.” 

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 6 - Sivas

LÆS OGSÅ: Forårsklar: De 17 fedeste nye sneakers  

LÆS OGSÅ: Storsmilende Kanye viste hele Adidas-kollektionen frem under New Yorks modeuge