Heldigvis er ved at være tid til at gemme vinterstøvlerne væk og i stedet hive de lyse sneakers frem.  

Sidste sæson skulle mange sneakers ligne noget fra fortiden, mens der i år bliver set mere fremad. Der bliver leget med sålerne, overdelen og snørebåndene, som oftere og oftere bliver erstattet med nye lukkeløsninger.

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 sko der vil dominere 2016

Men selvfølgelig holder klassikerne stadig, og de helt hvide sneakers vil dominere gadebilledet igen i år.

Til inspiration og fascination har vi her samlet 23 helt nye sneakers til det stilfulde forår.


 
New Balance M1500KG til 1.199 kr.

For tiden ser vi mange sneakers i både ren og delvis ruskind. Og dette forår ser kombinationen af ruskind og læder ud til at blive udbredt. New Balance er efter nogle år, hvor de har haltet klart efter Nike og adidas, ved at være tilbage i topform. 



Puma X Stampd Blaze of Glory 1.199 kr. 

Pumas ikoniske 90’er-sneaker har fået en radikal overmaling i samarbejdet med det amerikanske streetwear-mærke Stampd. Det futuristiske udtryk er endnu en gang tydeligt, og især snørebåndene er hoppet ud i fremtiden (eller er det bare sådan, at tidens sneakers ser ud?). Det lykkes fint at kombinere mode-sneakerens udtryk med den mere traditionelle løbesko.



Eytys Doja So til ca. 745 kr.

Svenskerne fra Eytys har i år introduceret en ny silhuet til deres Mother-sneaker, der har været utrolig populær i flere år nu. Meget apropos tidens tendens med snørebåndsfrie sneakers, har de lavet denne slip-on sko, som stadig har Eytys karakteristiske høje hæl. 



Acne Studios turnup oil green til 2195 kr.

Acnes efterhånden berømte ’Adrian’-sneaker har til dette forår fået en ny retro-sål, der også er at finde på flere af tidens andre sneakers. Den robuste lædersko er håndværk i høj kvalitet, og er den perfekte sneaker til jakkesættet og sommerfesterne. 



Reebok Classic til 700 kr.

Reebok satser for tiden stort på, at deres ’Classic’ bliver årets store comeback-succes. Senest har de haft Kendrick Lamar til at stå sko-model i en ny kampagne. Og det er også bare et godt køb – både design- og prismæssigt. 



Our Legacy Mono Runner Pirate Black Mesh til ca. 2.685 kr. 

Den er nok ikke for alle, Our Legacys nye sneaker, men den tør skille sig ud. Med sin tykke sål og spidse snude ligner det en kombination af en plateausko og en traditionel løbesko. Den er meget sporty, men kan også sagtens bæres til et velsiddende jakkesæt. 



Raf Simons x adidas
Stan Smith til 2.090 kr.

Endnu en gang har den belgiske stjernedesigner Raf Simons farvelagt en bunke ’Stan Smiths’. Heriblandt er denne limefarvede sneaker, der utvivlsomt vil sætte lidt farve på en afdæmpet og enkel påklædning. 



Nike Sock Dart til 1.112 kr.

Det bliver ikke meget mere komfortabelt end med Nikes nye sokkelignende sneaker. Alt overflødigt er skåret væk, ja, selv snørebåndene er røget, og sålens teknologi sørger for, at hverdagen bliver ekstra behagelig.



Common Projects Achilles Three Strap til 2600 kr.

For tiden ser vi mange kreative forsøg på at erstatte snørebåndene, og her er velcro-stropper ikke så nyt, men ikke desto mindre meget populært. Meget få kan lave en ligeså stilren sneaker som Common Projects, og det er der næsten også brug for, hvis det drengede udtryk skal hæves op på et mere maskulint niveau. 



ARKK Leopard Black til 800 kr.

Det nye danske sneaker-mærke ARKK har ligesom adidas og Nike kastet sig over den sokkebesatte sneaker, som i den grad vinder frem for tiden. Det alternative og nytænkende design skiller uden tvivl vandene. Er man til det, så husk at folde bukserne op eller lade dem stumpe, så man rent faktisk kan se, hvad der foregår med den sok. 



Filling Pieces Gradient Perforated Grey til  1.700 kr.

Hollandske Filling Piecess succes skyldes især en ny tendens blandt sneaker-forbrugeren, der er villig til at betale mere og mere for nye sko. Kvalitet og ekstraordinært design vægtes højt. Og her følger priserne altså også efterspørgslen. 



Garment Projects Classic Lace sneaker til 1.000 kr.

Den helt hvide lædersneaker holder altid. Og danske Garment Projects gør det rigtig godt. Det er kvalitet til fornuftige penge. 



Nike Air Presto GPX til 1.050 kr.

Nikes nye satsning hedder Air Presto, og den ser ud til at blive rigtig populær i år. Den kommer i forlængelse af tendensen med, at de lidt 90’er-agtige løbesko er tilbage. Det, som tidligere har været dårlig smag, er nu virkelig moderne. 



Dries Van Noten slip op sneakers til ca. 3.200 kr.

Kvalitets ruskind, robust gummisål og elegant design. Den belgiske designer Dries Van Notens slip-on-sneakers er den gennemførte sommersko og holder til både jakkesætsbukser og printede shorts. 



adidas Originals Court Vantage til 650 kr.

Denne nye Court Vantage i mesh og læder er endnu et bevis på, at få kan nærme sig adidas, når det kommer til at lave pæne sneakers til budgetvenlige priser. De er en pengemaskine uden sammenligning. Og så er det en oplagt sommersko.



Y-3 Retro Boost  til 2.370 kr.

Y-3 fortsætter sit futuristiske udtryk og skaber endnu en gang en sneaker, der låner teknologi fra adidas (her med boost-sålen), men lige skurer lidt op for kvaliteten og designet. 



Nike Mayfly til 979 kr.

Den har tidligere primært været kendt for at være en marathon-sko, og Nike designede den oprindeligt for at give løberen den bedste oplevelse. Men for et par år siden lavede de en udgave i flettet læder, og bragte den i spil som hverdagssko. Nu er den så tilbage i et helt nyt design. 



Soulland Jose Sneaker Multi til 1.455 kr. 

En sko til de rigtig varme forårsdage, hvor lærredssko og bare fødder virkelig kommer til sin ret. Soulland har fået den amerikanske kunstner Charlie Roberts til at lave skoens mønster. Han har desuden påmalet både jakker og trøjer til københavnernes forårskollektion.   



New Balance 580 Perforated Leather til 1.060 kr.

Sidste års meget populære New Balance-model er tilbage i en ny perforeret læder-udgave. Der er både noget praktisk, robust og elegant over den. Perfekt til et par jeans til forårets udeliv. 



adidas Originals Tubular Nova til 1.099 kr.

Sammen med den sagnomspundne NMD-model, er Tubular adidas’ store satsning for tiden. Den fås både i høj og lav, i læder og helt tyndt primeknit. Denne udgave er både sporty, street og æstetisk pæn. 



Asics Onitsuka Tiger GSM til 800 kr.

Før Asics blev til Asics, hed det japanske skomærke Onitsuka Tiger, og det blev også navnet til deres mest ikoniske sneaker. Den har nu fået et nyt basketball-inspireret udtryk, der kommer i forlængelse af de seneste års store retro-bølge. 



Nike Air Force 1 Flyknit low til 1.155 kr.

Nike har netop udskiftet læderet på to af deres mest ikoniske modeller, Air Jorden og her Air Force 1. I stedet er overdelen nu lavet i det innovative materiale Flyknit, som giver en sokkelignende fornemmelse. Udover at det giver skoene et helt nyt udtryk, gør det dem ikke overraskende meget lettere og mere komfortable. 



AMI Running Sneakers til ca. 1.940 kr.  

I dag laver stort set alle anerkendte modedesignere også sneakers, og de lader sig inspirere af sportsmærkernes klassiske løbesko. AMIs nye forårs-sko er et godt bevis på en hverdags-sneaker, der med sit løbeskosdesign er oplagt til jeans eller et par opsmøgede chinos. 

LÆS OGSÅ: Muf10 er dansk modes nye gadedreng: "Om tre år regner jeg med at være den bedste"

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 skjorter du bør bære i 2016

LÆS OGSÅ: Designerne guider: Det bør du tilføje, og det bør du undgå i 2016