Få har ikonisk status som Tommy Hilfiger, når det kommer til ærkeamerikansk stil. Hans tøjmærke er bygget på traditionelle værdier, sikre snit og moderne fortolkninger af elegante klassikere. Det kommer næppe bag på nogen, at en fyr som Hilfiger holder af julen og alle den traditioner.

I anledning af den hjertevarme til har designeren skabt en kollektion, The Holiday Mixer, der består af få men gode elementer til herregarderoben, der passer perfekt til decembers mange fester. Vi bringer her en Q&A med den 62-årige designer, der fortæller om den bedste gave, essentielle items i hans garderobe og hvad der står på ønskesedlen i år.

Hvad betyder julen for dig?

"Julen har altid handlet om familien. Jeg er vokset op med seks søskende, og vi var altid samlet til julefest. I dag har jeg min egen store familie og det er blevet en tradition at mødes og være sammen for at fejre julen. Det er det, jeg ser mest frem til."

Hvad er den bedste gave, du nogensinde har fået?

"Musik har altid været en stor inspirationskilde for mig. Da jeg var barn, ville jeg gerne være rockstjerne, så den bedste jul var, da jeg fik min første guitar."

Hvad ønsker du dig i år?

"Jeg elsker kunst, så et kunstværk er altid er fantastisk gave - uanset om det er et maleri eller en tegning fra min fire-årige søn Sebastian."



Hvilken stykke tøj bør enhver mand eje?

"Et mørkeblåt jakkesæt. Det kan bruges til alle slags fester og man kan selv twiste udtrykket ved at variere mellem forskellige lommetørklæder, slips, bælter og sko."

Du er aktuel med 'The Holiday Mixer'-kollektionen, der er en mindre kollektion i anledning af julen. Hvad består kollektionen af?

"Jeg har været inspireret af klassiske elementer, der især har gået godt til festlige lejligheder, og prøvet at give dem en moderne update. Uanset om det er en habitjakke i velour eller en cardigan i uld, er det meningen, at looket altid skal være legesygt men stadig pænt. Kollektionen består af tre fremragende jakkesæt, hvoraf det ene er en tuxedo, der er perfekt til samtlige fester i december."

Tommy Hilfiger kan købes i butikken på Østergade 26 i København.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman