Det er en hver samlers mareridt: At svine sine nye, skinnende limited edition-sneakers til i en grumset vandpyt eller med løbende hotdogdressing.

Man kan selvfølgelig tørre og skrubbe dem, for at gøre dem præsentable igen, men mange sneakers er nu en gang lavet af materialer, der suger fedt, farve og æsker til sig som svampe.

LÆS MERE: Det ramte denne uge: Nike dominerer

Man kan også reservere sine sneakers til tørre solbeskinnede fortove eller tophygiejniske lufthavnsterminaler og tage dem af, hver gang man laver eller spiser mad. Men det er måske også lidt kedeligt og ikke særlig street.

LÆS MERE: Hiphop-pionerer dannede stilskole ved at være sig selv

Men inden du fortryder, at du anskaffede dig et par sarte, pistaciegrønne nubuck Stan Smiths, kunne det være, du skulle prøve et middel, der påstår at sikre din seneste investering på sneakerbørsen mod uvelkomne pletter og væsker.

Crep Protect er en spray udviklet af grime-rapperen og sneakerelskeren Jason Black også kendt under aliasset J2K, som er en del af musikerkollektivet Roll Deep. En flaske koster 9,99 engelske pund, men leveres endnu kun til Storbritannien. Men hvis nok mennesker kontakter firmaet, kan det være, at de vil åbne op for forsendelser til resten af kontinentet. 

I denne video ser det i hvert fald imponerende ud, hvad Crep Protect kan: