Adgang til skjulte Facebook-billeder
Har du været grundig nok til at slette dine digitale spor?

Adgang til skjulte Facebook-billeder

Så let kan folk se dine skjulte og glemte billeder på Facebook

Skræmmende.

Du har sikkert lykkeligt glemt alt om de billeder, du sørgede for ikke var synlige på din Facebook-profil for fem år siden. Du tror, at du har fjernet dine pinligste øjeblikke og skærmet dig fra offentlighedens, fremtidige chefers og nysgerrige stalkeres blikke, når du har indstillet din Facebook-profil til at være privat.

Men det har du ikke. 

Med et enkelt klik kan folk få adgang til en hel guldgrube af informationer om dig, selvom du ikke er venner med dem på Facebook, og selvom din konto er privat. Det drejer sig både om videoer, billeder og en oversigt over, hvad du har liket og kommenteret på gennem årene.  

Og du kan lave samme manøvre på andre.

Det kræver blot, at sproget på din Facebook-profil er indstillet til at være på ’English (US)’. Sproget på din profil kan du ændre ved at trykke på indstillinger oppe i højre hjørne af din startside på Facebook. Det klik fører dig ind på en side, hvor du kan vælge hvilket som helst sprog. 

Herefter er det uhyggeligt simpelt. Du går ind på en Facebook-profil tilhørende en hvilken som helst person – det være sig både folk, du er venner med nu, eller folk, du endnu ikke er venner med. 

Når du er kommet ind på deres profil, klikker du så på deres navn, som står oppe i søgefeltet, og så kommer en hel liste af muligheder op til overfladen.

 

Du kan se, hvilke opslag personen har syntes godt om, og du kan tilmed se alle de billeder og videoer, som personen ikke har været omhyggelig nok med at fjerne.

Der er nemlig stor forskel på, om du reelt set untagger dig, eller om du bare sørger for, at billedet ikke er synligt på din egen profil. Hvis du kun gør sidstnævnte, så ligger billederne stadigvæk og venter på at blive fundet af den næste, der får lyst til at grave lidt i din fortid.

Hvis du får lidt koldsved ved tanken om, hvad der potentielt ligger af gamle festbilleder fra gymnasiet, hvor du sidder i evisu-bukser med en breezer i hånden, eller feriebilleder, hvor du sidder og drikker kulørte drinks med paraply på Kreta med din ekskæreste, så kan du heldigvis lave en hurtig søgning på dig selv.

Og hvis du får blussende røde kinder af det, du ser, så er det heldigvis ikke for sent at lave ’damage control’. Du skal bare sørge for at untagge dig ordentligt, hvilket er en halvvejs kringlet, men ikke umulig finte.

Du skal bare klikke på ’Options’ nederst i højre hjørne på billedet og derefter trykke på ’Remove Tag’. Så er billedet fjernet fra den luskede søgning. 

LÆS OGSÅ: Russerne infiltrerer dine data! Sådan får du bedre it-sikkerhed uden at anstrenge dig ved computeren

LÆS OGSÅ: Er dit job i fare? Her vil robotterne snart overtage

LÆS OGSÅ: Ventetiden er reddet: Her er et interaktivt kort med wifi-koder til alverdens lufthavne

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok