Før i tiden var megafonen forbeholdt tv-værter og redaktører, men i dag er den frie debat liberaliseret. Alle kan komme til. Man kan blive berømt for at mene noget på Facebook. Der findes mange dygtige debattører, som udnytter platformen kløgtigt, ulempen er bare, at landsbytosserne er fulgt med.

Der findes debat-tråde på Facebook med flere hundrede kommentarer, fordi man vil have det sidste ord for enhver pris. Det er nemt at sidde hjemme bag skærmen og være en satans karl. På New York Times’ hjemmeside er næsten halvdelen af læserne kvinder, men alligevel bliver 75 % af debatten i kommentarfeltet drevet af mænd.

Statistikken går igen over det meste af nettet, hvor mænd har en tendens til at råbe bare for at blive hørt, mens der måske ikke bliver tænkt så meget over indholdet.Jeg prøver selv at holde en positiv tone. Ofte er jeg faktisk bare begyndt at tie stille. Lade være med at skrive. Holde min mund. At jeg ikke skriver om terrorangrebet på Krudttønden, betyder ikke, at jeg ikke har oplevet det eller tænkt over det.

At jeg ikke kommenterer på debatten om ytringsfriheden, betyder ikke, at jeg ikke har taget stilling til, om ytringsfriheden kan gradbøjes. Man kan godt løbe en tur uden at måle den med Endomondo, og man kan godt stege et spejlæg uden at lægge det på Instagram.

Ens liv og mening om tingene er faktisk ret underordnet, hvis man tænker lidt over det. Et af mine mest populære tweets var om de mange folk, der søndag efter søndag sidder klar på de sociale medier for at kommentere hånligt på den aktuelle dramaserie, statsradiofonien nu har valgt at vise.

Jeg forstår ikke, hvorfor man har lyst til at live-kommentere en tv-serie, som var det et amerikansk præsidentvalg, og jeg bryder mig ikke om at nedgøre andre menneskers arbejde i det offentlige rum.

Jeg skrev: ”Det mest patetiske i verden er dine tweets om dårligt tv, som du alligevel ser. Læs en bog, gå en tur, bol din hånd, og hold din mund.”

LÆS OGSÅ: "Undskyld mor, den pik var ikke til dig"

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewalds tips til net-flirting

LÆS OGSÅ: 11 geniale jyske vendinger alle burde bruge