PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Et døgn i London

Et døgn i London

Det er nogle gange sjovt som folk (inklusive mig selv) er ved at falde bagover af begejstring over, at "København simpelthen bare er verdens bedste by i foråret og om sommeren og der er ikke noget sted i verden, jeg hellere vil være, og jeg spiser lige nogle jordbær med fløde og bader i havnen og drikker øl på en trappesten og tager en ubrugelig engangsgrill med ud på Amager Strand en aften og pisfryser fordi det er koldt ved kysten og gid jeg havde et sommerhus i Tisvilde så jeg slap for konstant FOMO i hele min sommerferie men bare kunne slappe AF."

København er en dejlig by, men det er jo ikke fordi andre steder i verden bliver mindre dejlige, når vejret også der bliver bedre. Tag nu London for eksempel, som stadig kører derudaf med 900 km/t både hvad angår design, byudvikling, musik og selvfølgelig money making. Der er en million parker eller grønne pletter, hvor man kan hænge ud. Den ligger på breddegrad med Paris (næsten), så foråret starter tidligere og sommeren varer længere. Der er udeservering, kanaler og nok mennesker til at forelske sig uden samtidig at have knaldet med den udkårnes ekskæreste.

Nååå men det, jeg vil sige, er, at jeg i weekenden var en hurtig tur i London i forbindelse med noget arbejde. Jeg havde heldigvis et par timer for mig selv, så jeg fik kigget mig lidt omkring og det er altid en fornøjelse. Jeg har anbefalet byen før (jeg elsker den), men det skal ikke forhindre mig i at gøre det igen: En forårsweekend derovre er fremragende. Du kan med fordel undgå Vest- og Central London, hvis du ikke gider alt det travlhed, og i stedet nøjes med at hænge ud i Østlondon. Det gjorde jeg, og her er der nogle billeder:


Regent's Canal, der løber gennem Islington. Fremragende at gå langs, hvis man har sin søndags-stroller på. Der er et par udskænkningssteder undervejs og det fejler intet.Der er også masser af husbåde og det er i det hele taget ret hyggeligt på sådan en god weekendmåde.


Drej af ved Danbury Street og spis frokost på The Duke of Cambridge. Der ligger en del tvivlsomme pubber i London, der serverer middelmådig fish'n'chips og slappe øl, mens de viser Premier League på storskærm. Fint nok nogle gange, men et sted som The Duke of Cambridge er langt fra den almindelige opfattelse af en pub.


Der er en særlig kultur for at gå ud at spise et godt og solidt måltid mad om søndagen (eller selv lave Sunday Roast, men det orkede vi ikke). Det skal helst foregå om eftermiddagen, så der kan flades ud om aftenen. I like that.


The Duke of Cambridge (ikke hende der, hun var vist bare tjener).


Meget mystisk: Flere steder i byen, hvor hjemløse holder til, har bystyret skrevet "Please Do Not Give To The Beggars" lige foran de steder, de hjemløse normalt sidder. En smule nedladende, hvis man spørger mig. Både at kalde dem "beggars", men også at regne med at de forsvinder, hvis der bliver skrevet sådan en tekst. Virker noget ansvarsfraliggende og kortsigtet. Heldigvis har nogle kreative typer overstreget "Not".


En af anden lille kirke ved navn St. Paul's Cathedral. Den stopper aldrig med at fascinere mig. Kæææmpestor, og så er historien om, hvordan katedralen undgik at blive bombet under blitzen, ret spændende.


Tate Modern. Endnu en fuldstændig fantastisk bygning, der på smukkeste vis er udnyttet til fulde...


... og endnu mere udnyttelse af bygningen, for sidste år åbnede Tate Modern nemlig 'The Tanks' - underjordiske, tidligere olietanke, der nu fungerer som meget rå og voldsomme udstillingslokaler. Sej tilføjelse!


Der er Roy Lichtenstein indtil 27. maj 2013, og den kan anbefales. Jeg så udstillingen med ham på Louisiana for snart 10 år siden, men det var et glædelig gensyn. Jeg kan godt lide hans reproduktioner, farver og letfordøjelige stil. Der er forresten en video her, der går bag udstillingen på Tate Modern.


Dagens sejeste museumsgæst.


... og når man er færdig på Tate Modern kan man meget passende gå langs Themsen over til Borough Market og få noget frokost. Der er masser af sublim gademad, men hvis du gerne vil ind og sidde og have et 'proper meal', så tag på Elliot's.


Jeg nåede lige at sprinte forbi 3-4 butikker i Shoreditch. Ovenfor er det Goodhood Store, der har viet deres udsmykning til et af de bedste britiske numre nogensinde.


Goodhood Store. De har et fint udvalg af varer (og rimelig mange danske af slagsen), og de er især gode på accessories.


Og netop accessories og alt sådan noget, man ikke kan tage på som beklædning, har nu fået sin egen Goodhood-butik. The Goodhood Life Store ligger lige over for den almindelig butik og har ting til hjemmet og kontoret. Et rigtig fint udvalg, der dog også rummer mange danske produkter, du ligeså godt kan købe herhjemme.

       
The Goodhood Life Store.


Og så selvfølgelig lige en vaskeægte våd drøm for magasin- og bogfanatikere. Artwords Bookshop på Rivington Street har et stort udvalg af ting du kan kigge i og læse i. Jeg købte lidt blandet og vil lige komme med en anbefaling: Smith Journal. Et australsk magasin til mænd, der er tiltalende, appetitligt, godt redigeret og velskrevet, og hvor moden er tonet meget ned til fordel for den gode smag. Pede og Stoffer, Magasin og Sankt Annæ Kiosken forhandler det i DK.


Stacks on stacks on stacks.


Og sidste levende billede: Margaret Howells MHL-butik, der ligeledes ligger i Shoreditch. MHL er hendes mere prisvenlige alternativ til main line Margaret Howell, men tøjet er stadig virkelig lækkert. Det er lavet til at blive brugt og det er beklædning, du har lyst til at leve i, arbejde i og blive fotograferet i.


MHL.


MHL.

Ooog det var det. Hvis du vil have lidt gode tips til New York, lavede jeg forleden en lignende sag. Jeg skal nok vende tilbage næste gang, jeg er udenbys. Kunne være, jeg skulle køre et smut til Amager og lave en guide. Hav det goth!