Mooooorning, jeg håber du har sovet bedre end Lille Lars fra Græsted. Han ligner en, der godt kunne have brug for en morgenpost. Del lige linket med ham, hvis I møder ham.

_______________




The Woman on Top of the World

"Beyoncé has become something more than just a superstar. She is a kind of national figurehead, an Entertainer in Chief; she is Americana. Someday, surely, her “Single Ladies” leotard will take its place alongside Mickey Mouse and the Model T Ford and Louis Armstrong’s trumpet in a Smithsonian display case."

Hun er på toppen af verden og nu også i New York Times T Magazine med fantastiske fotografier af Juergen Teller.

______________





For din indre fortabte astronom kommer her 'This Is Mars', der er en smuk bog om den røde planet. Bogen rummer hidtil usete panoramabilleder fra Mars Reconnaissance Orbiter, der siden 2006 har fotograferet Mars' overflade. Fedt.

______________




The 56 Worst Analogies from High School Papers

5. John and Mary had never met. They were like two hummingbirds who had also never met.
22. He fell for her like his heart was a mob informant and she was the East River.
50. Her artistic sense was exquisitely refined, like someone who can tell butter from I Can’t Believe It’s Not Butter.

Det er fandme sjovt.

______________




I dag er det 25 år siden, massakren på Tiananmen Square i Beijing fandt sted. Quartz har et godt interview med en fyr ved navn Shen Tong, der i 1989 var studerende og med i protesterne ved Tiananmen, hvor så mange civile blev dræbt af soldater. Han snakker også om forskellen på Kina dengang og nu, og hvad Kinas fremtid i hans øjne består af.

______________




... ooog så er det vist også værd at læse historien om hvordan fotografen Stuart Franklin tog billedet ovenfor, der er et af verdens mest berømte fotografier.

______________




Der er sgu rimelig meget død og ødelæggelse i morgenposten i dag, beklager meget. Men det er vigtigt at huske historien, og når Guardian brillierer med en interaktiv feature med før-og-nu-billeder fra D-Dag i Normandiet i 1944, så er det værd at linke. Og lige filosofere over, at det kun er 70 år siden, det fandt sted.

______________




Biler siger mig ikke alverden, men det er svært ikke at tjekke kontoen en ekstra gang og begynde at søge efter smukke vintage-biler, når man tjekker Cars Move Us.

_______________




Mr. Porter har samlet en liste over legendariske sportsbegivenheder, de ville ønske, de havde overværet.

_______________




Har du nogensinde undret dig over, hvordan det ser ud inde i en opvaskemaskine, når den er i gang? Se med ovenfor.

_______________




Siden 1970 har Argentina fået 99 gule kort og syv røde kort i VM-sammenhæng. Dermed er de det hårdest spillende hold ved slutrunderne. Men regner man antallet af kort ud pr. kamp, ligger Slovenien i top med 3.33 kort. Endnu mere interessant har Quartz fundet ud af, at de 20 hold, der har spillet det hårdeste VM-bold og fået flest kort, aldrig nogensinde har været i en VM-finale.

______________




Lidt mere fodbold: På besøg på den fabrik, hvor VM-boldene bliver lavet.

_______________




Nutella er for mig lig med sommerferie og noget meget syndigt. Jeg køber det aldrig, for jeg synes simpelthen, det er for sødt. Det er der andre, der ikke gør. En af dem er Jim Webster, journalist ved Washington Post og Nutella-connoisseur. Han fandt ud af, at importeret Nutella fra Italien smager anderledes og bedre end den amerikanske, og gav sig til at undersøge sagen helt i bund.

_______________




Det helt igennem sublime magasin Colors er klar med en ny udgave. Det glimrende ved Colors er, at magasinet bliver lavet af de studerende ved Benetton's Communication Research Center i Treviso i Italien og at hvert magasin har et skiftende tema, som det behandler fra alle tænkelige vinkler. Tidligere udgaver har handler om blandt andet protest, vold, afføring (!), rigdom, fængsler og slaveri, og den nye udgave handler om fodbold. Få et sneak peek i det seneste magasin her

_____________




Det var alt for i dag. Pas på dig.

Peace.