Hello, så er det tid til ugens sidste morgenpost. Jeg håber, at du fik noget godt ud af det fantastiske vejr i går. Det ser ud til at fortsætte i dag, så det er bare med at komme afsted så snart du har læst morgenposten. Here we go:

______________




En ret sjov opdagelse: Mange af Pharrells produktioner starter på samme måde. Men hvorfor også ændre på noget, hvis det fungerer?

______________




Det er slet ikke nyt med fede billeder af seje biblioteker, men jeg bliver aldrig træt af at kigge på reoler efter reoler med bøger.

______________




Nyt porcelæn? Nu kan du spise af tallerkener og drikke af kopper med en skyline designet af ingen andre end Bjarke Ingels Group.

______________




Barack Obama går helt casual en lille tur og snakker med folk. Sej type. Ikke hver dag, man lige støder ind i POTUS. Er vild med hende, der siger "are you real?"

______________




Endelig noget street art, der får en til at kigge en ekstra gang. Her går det i dialog med omgivelserne og det er sgu fedt lavet.

_______________




Der er virkelig, virkelig mørkt i Nordkorea.

_______________




Google Glassholes: High-Tech Visionaries or Fashion Victims?

"Selling products like Google Glass to a world that doesn’t need them is tricky, which is why the marketing for glasses, smartwatches, wristbands, and other forms of wearables is long on functional attributes to convince us of their value. Amid these laundry lists are images of target users, mostly looking cool while wearing one of these devices and cooking, taking a bike ride, or performing surgery. The message is that wearables provide lots of tangible functionality but are also fashionable. The question remains, though, whether one perceived benefit will prove more important than the other. The answer may lie in the past rather than the future because when it comes to wearable technology, we’ve been down the function-versus-fashion road a few times before."

Jeg har endnu til gode at se en person med Google Glass, men jeg tror ikke, jeg kan lade være med at grine, når det sker. For det ser fandme dumt ud.

_______________




Selve det at flyve, altså at sidde i et for lille sæde uden benplads og trække recirkuleret luft ind i en hals der tørrer mere og mere ud, kan jeg ikke så godt lide. Men konceptet med at flyve, at flytte sig så hurtigt og stå på den anden side af fx Atlanten efter nogle timer, er helt genialt. Jeg er også ret fascineret af arkitekturen og planlægningen af flysystemet og hvordan det hele hænger sammen. The Hidden Beauty of Airport Runways. God læsning.

_______________




Virkelig vilde billeder af såkaldte 'supercells' (har de noget dansk navn?). Der er alligevel et stykke til de byger og det blæsevejr, der af og til rammer Danmark og får alle aviser og tv-kanaler til at gå i breaking.

_______________




Toy Stories.

_______________




20 aphorisms.

________________




The history of the ramen noodle

"In Japan, the dish was embraced widely as a practical emergency food after a live television broadcast of a hostage standoff, seen by almost ninety per cent of television viewers, showed policemen eating cupped ramen in sub-zero temperatures as they waited for the hostage to be released. Bento boxes and onigiri, their usual forms of sustenance, would have frozen solid. Instant, cupped ramen, to this day, remains a ubiquitous food in times of natural disaster."

Til dit indre madøre: Alt det, du ikke vidste, du gerne ville vide om ramen nudler.

________________




Så har jeg sgu ikke mere for i dag og for denne uge. Tak fordi du kigger med. Husk at tage ud og få noget kultur i weekenden (nej, CHL-finalen er ikke at regne for kultur). Jeg vil foreslå fotoudstillingen med Robert Doisneau på Gl. Holtegaard, hvis du er omkring Hovedstaden. Ellers kør på Ordrupgaard, sæt dig i græsset i haven og lyt til fuglene.

PEACE.