JEG ELSKER NBA PLAYOFFS! Så er det sagt. Første runde havde drama og nerve. Fem serier gik i kamp 7. Damian Lillard smed Houston Rockets ud af slutspillet med en iskold game winner. Og vi er på ingen måde færdige endnu. Så lad os komme i gang!

Gilbert Arenas spiller ikke længere for Washington Wizards. Men mon ikke Arenas - aka Agent Zero - stadig har et ømt punkt for klubben, han spillede for i 7 år og som gav ham en 6-årig kontrakt til $110 millioner, som han stadig får penge fra i dag. Han har i hvert fald disset modstanderne Indiana Pacers og især center Roy Hibbert op til og efter mandagens kamp.

Washington Wizards tog til Indianapolis og vandt mandag aften 102-96. De førte 28-15 efter første quarter og mistede aldrig føringen, selvom den svingede mellem stor og lille. Bradley Beal havde 25 points, 7 rebounds, 7 assists, 5 steals og et block. Trevor Ariza ramte alle sine 6 trepointsforsøg og John Wall gjorde det her:



Men lad os lige vende tilbage til Bradley Beal. Den 25-7-7-5 kamp han havde mandag, er kun blevet gjort 11 gange i slutspillet fra 1986-2014 (5 gange naturligvis af Michael Jordan) og ALDRIG af en spiller under 23 år. Beal fylder 21 år den 28. juni. Der er ikke noget at sige til at Wizards er optimistiske omkring fremtiden.

Sejren mandag var også Wizards første sejr i anden runde af slutspillet siden føromtalte Air Jordan gik i college i 1982 og holdet hed Washington Bullets. Siden dengang har holdet svinget mellem skidt, middelmådigt og meget dårligt. Holdnavnet blev ændret pga. uheldige associationer med byen Washington DC’s meget høje mordrate. Holdet nåede et lavmål da deres stjernespiller, Gilbert Arenas, i 2010 blev suspenderet i forbindelse med at han og en marginalspiller, Javaris Crittenton, havde haft håndvåben fremme i omklædningsrummet i forbindelse med et skænderi om spillegæld. (Jeg holder MJs comeback ude af denne fortælling om Wizards, da vi alle er blevet enige om at det ikke skete.)

Men med tilkomsten af John Wall begyndte det at lysne i Chocolate City. Ledelsen indså at han skulle have gode indflydelser omkring sig og spillere som bl.a. JaVale McGee..





..og Nick Young aka Swaggy P..




..ikke var god indflydelse. De blev erstattet med solide veteraner som Trevor Ariza, Nene og Marcin Gortat. 

En lille sidenote om Nick Young, som bliver latterliggjort af mange: Han virker faktisk som en god fyr. Alle hans holdkammerater elsker ham hver gang de taler om ham, så han er ikke den typiske ineffektive spiller, som bare er ligeglad. Og så er han kæreste med Iggy Azalea. Store props til ham for den scoring

Bradley Beal er i sit andet år i NBA og med ham, så ser Washington ud til at have de to guard-positioner fyldt ud de næste mange år.


Wizards er nu oppe 1-0 mod et Indiana Pacers-hold, som har set usandsynligt skidt ud siden starten af marts. De humpede sig til et 1-seed i Eastern Conference og kom med nød og næppe forbi Atlanta Hawks i første runde af playoffs. Den eneste spiller som holdt niveau for Indiana var Paul George, som snittede tæt på 24 point, 11 rebounds og 5 assists i første runde. Men PG havde en rædselsfuld aften offensivt mod Wizards og hvis han ikke kan finde sit spil igen, så ligner det en hurtigt overstået serie. Jeg havde selv inden kampen sagt at Indiana Pacers ville vinde i 6 kampe, selvom hjertet er hos John Wall & Co, fordi jeg troede at Wizards var et bedre match-up for Pacers. Men sådan kan man jo tage fejl.

Inden første runde fik vi bud på serierne fra en række eksperter, som ikke var bange for at stille deres viden, eller mangel på samme, til skue. Det gik ganske fornuftigt overordnet set. Alle havde 6/8 serier med den rigtige vinder. Jeg havde som den eneste Washington videre, mens at alle andre havde LA Clippers over Golden State. Derfor blev det afgjort på at kunne gætte det rigtige antal kamp i serierne. 

Peter Wang og Tau Mau  10 point
Rune Lykkeberg, Tue Blædel og Bo Madsen   8 point
Magnus Heunicke   6 point 

Tillykke til Peter og Tau. Ingen af os så Portland vinde, men vi havde tydeligvis undervurderet ham her:

 

Portlands angreb fandt alle hullerne i Houstons forsvar, som ellers havde været middelgodt i meget af sæsonen. Men mod Portlands Damian Lillard, Wes Matthews og Nicolas Batum er der ingen steder at gemme en defensivt udfordret guard, som fx James Harden. Det forstod Portland at udnytte og det er den salgs match-ups, som kan afgøre en tæt serie. 

For det var en tæt serie, det skal man ikke lade sig narre af. Portland vandt deres kampe med 2, 7, 3 og 1 point. Deres forsvar var overordnet set næsten lige så hullet som Houstons. Kun i en enkelt kamp (Game 2) scorede Houston med en effektivitet som var lavere end det bedste angreb fra den ordinære sæson. 

Jeg tror de kan give San Antonio Spurs problemer med deres angreb. LaMarcus Aldridge ligner en ung Dirk Nowitzki og han har skytter omkring sig som Dirk i Dallas. Lillard spiller også forrygende. Men jeg tror ikke at de kan dække godt nok op. Spurs vil straffe dem, som vi så de gjorde med Dallas i Game 7, da de kom i tanke om at Dallas jo ikke kan spille forsvar. Spurs vinder i 6 kampe.



Jeg har også sagt at Oklahoma City Thunder vinder i 5, hvilket ser ret svært ud efter at de tabte første kamp mandag. Men mon ikke MVP Kevin Durant har nok i sig til at vende den serie.

Den sidste serie er Miami Heat mod Brooklyn Nets. Miami vinder i 5 kampe.

Tager jeg helt fejl? Hvad er dine bud? Det er jo gjort lidt nemmere at byde på serierne nu hvor der er spillet et par kampe, men jeg tager gerne imod. Så send mig dine bud på serierne i kommentarfeltet. Og se med i weekenden på DR3 og DK4, når der vises basketball af høj kvalitet fra verdens bedste liga. Vi ses ovre på #NBAdk4