Velkommen til den første udgave af VM-posten. Her vil vi dagligt forsøge at give dig nogle af de utroligt mange sjove og skæve vinkler på slutrunden.

_______________




Den brasilianske illustrator Cristiano Siqueira har skabt en række plakater for alle de 32 hold til VM. Inspireret af den idé spurgte den engelske avis The Guardian sine læsere, om de ikke kunne gøre det samme. Og det kom, der en række flotte og sjove posters ud af.

_______________




”Hvad siger du, coach?”

Du kan ikke tage bolden fra drengen.

_______________




Hvad hvis de 32 lande konkurrerede i alt andet end fodbold? Denne grafik kan give svar på, hvem der har den højeste mordrate (Honduras), flest ugifte kvinder mellem 45 og 49 år (Brasilien) og fleste rygere (Grækenland).

En anden god grafik fortæller, hvem der er mest, og hvem der er mindst populære hold. Det er sjovt at se de enkelte landes yndlingsaversioner. Fx kan grækerne ikke lide tyskerne og Mexico bryder sig ikke om USA.

_______________




Der har været mange fantastiske VM-reklamer under VM. Men amerikanske Hooters tager prisen for den dårligste. 

_______________




"He's the diviest, whiniest, annoyingest player on Earth. Though there are plenty of aspirants, he is easily the most hated man in football. ... North of his feet, there is nothing good about Suarez.”

Den mest hadede fodboldspiller i verden er også en af de mest elegante. ESPN har lavet et fantastisk visuelt flot portræt af den kontroversielle spiller, der kan blive VM’s store samtaleemne – på godt og ondt. 

_______________




Brasilianerne er kongerne, englænderne skuffer og italienerne spiller defensivt. Vi kender alle stereotyperne om de forskellige landshold. The Wire har forsøgt at skille dem ad og se på realiteterne.  

_______________




“These rankings are based on a highly scientific formula of how cool the design is; how wasteful the stadium is (i.e., how likely a stadium of that size in that place is to be used after the Cup); how remote it is (from Rio, thus contributing a whole lot of burned fossil fuel from players and fans), and how many people died while constructing it (This is a real statistic! In 2014!).”

Alle de mange flotte nye stadions vil være spild af penge og stå ubrugte hen. Her er de rangeret fra de mindst slemme til de værste.

_______________






Christoph Nieman fra New York Times, The magazine, har været I Brasilien og overalt hvor han gik, fik han associationer til berømte fodboldspillere – og deres hår. 

_______________


Brasilien er kendt for sine bade-babes og strandløver. Og her er det nyeste dyr i flokken - hele Danmarks Peter Falktoft.



_______________


Vi slutter i rummet, hvor der selvfølgelig også spilles bold. 



Det var premiere-udgaven af VM-posten. Vi er tilbage på mandag med flere lækkerier. I aften er der som bekendt Spanien – Holland, og lørdag er der blandt andet England – Italien. Hvis du vil have VM-posten i din mailboks, kan du tilmelde dig her. Vi er kun lige begyndt.