God eftermiddag og velkommen til endnu en udgave af VM-posten. Den byder på såvel letbenede starletter som dybsindige intellektuelle, der gør sig kloge på fodbold. 

_______________




Belgien havde i går voldsomme problemer med Algeriet, men et taktisk klarsyn fra træner Wilmots sikrede de tre points i kampens slutfase. Holdet er igen og igen blevet nævnt som en alternativ favorit til titlen. Men faktisk kan den nuværende strålende generation spores tilbage til en talentfilosofi, der blev formuleret i 1998:

”Vi følte, at vi blev nødt til at udvikle driblefærdigheder, vi sagde, at 1 mod 1-duellen var i hjertet af vores vision. Vi sagde, at når en dreng eller pige begynder at spille fodbold, skal du starte med at tilbyde dem driblingen, lade dem spille frit,” siger ungdomlandsholdstræner Bob Browaeys i en oplysende artikel i The Guardian.

_______________

Også Mexico vandt en taktisk sejr med det uafgjorte resultat mod Brasilien i går. Stor kollektiv indsats, men en mand ragede ud, målmand Ochoa, der står klubløs inden næste sæson. Han har nu ellers gjort det meget godt i sin franske klub Ajaccio:




Men der er en anden Mexicaner, han må dele opmærksomheden med på de sociale medier, fodboldværten Vanessa Huppenkothen. De ved altså hvad det handler om, de mexicanere. Vi vil tillade os at rose hende uden at være det mindste bekendt med hendes journalistiske faglighed.



_______________




Og nu vi er i ved det kulørte, så har The Telegraph lavet en samling af mere eller mindre vellykkede promotion stunts i forbindelse med slutrunden. 

_______________



I den mere højpandede afdeling finder man en række forfattere, der til New Republic skriver om deres yndlingsspillere til VM. For eksempel Karl Ove Knausgård, der peger på di Marias fysiske lighed med Kafka. 

_______________



Til alle fodboldnørderne har Fifa lavet en hyggelig statistik  over VM indtil nu.
Den viser blandt meget andet, at der blev slået flest afleveringer overhovedet i opgøret mellem Italien og England. 

_______________




Og hvis ikke det kan hjælpe dig med at huske turneringen hidtil, så har altid grafik-tjekkede New York Times lavet en morsom, interaktiv lille quiz.

_______________

Mange, ikke mindst vi, har ærgret os over, at VM er Zlatan-løst. Derfor tager vi lige denne her, hvor en amerikansk reporter åbenlyst ikke ved, hvad han går ind til, da han forsøger at slå et par VM-kommentarer af svenskeren:



Hvis øjne kunne dræbe. 

_______________

Ikke mere herfra i dag. Husk, at det er fedt at gå op i VM, men: Det kan også tage overhånd.