VM’s anden uge er påbegyndt.

Hvis den bliver tilnærmelsesvis så overraskende som den første, bliver det alt andet end kedeligt. Det højeste målgennemsnit nogensinde og den hurtigste exit for en regerende verdensmester er da temmelig sensationelt.
_______________ 



De fleste sofaeksperter har nok travlt lige nu med at fortælle, at Tiki-Taka længe har været et overlevelsestruet spilkoncept. Det har spanierne nok ikke selv ment. Til gengæld forstår deres sportspresse at tage det chilenske dødsstød til La Roja med ophøjet grafisk værdighed.
_______________

Det er ikke bare spilsystemer og formationer, der diskuteres, når der er VM. En anden klassiker er spillerne og deres sexliv under slutrunden. Nogle trænere mener, det er sundt med et skrald. Andre går ind for afholdenhed. For Iker Casillas og resten af den spanske trup gælder, at de gerne må, bare ikke aftenen inden en kamp.



The Independent har en artikel om de forskellige landsholds praksisser. Nigerianerne må for eksempel kun have sex inden for ægteskab.
_______________




 - “What will the pizzerias do now that you’re wearing their tablecloths?”
Magasinet Esquire har lavet en meget udførlig og morsom liste med gode råd til, hvordan den moderne, fordomsfri og sofistikerede fodboldfan kan svine et andet lands hold til uden at være primitivt racistisk.
_______________



Ud over lækker bold, selvfølgelig, lever VM-slutrunder på drømme om national eufori. Det kræver sit af spillerne og musikken, når nationalsangene skal leveres. The Telegraph har lavet en sarkastisk og underholdende rangliste over de forskellige holds præstation i den første VM-uge. Om Italien hedder det for eksempel:
"Proper old world pomp, like a really good advert for olive oil or a crumbling temple or something."
_______________



VM-Posten husker ærlig talt ikke, hvor rent 1980’erlandsholdet sang. Til gengæld mener vi, at Morten Olsen og hans holdkammerater havde bedre stil end de fleste. Vi får støtte i påstanden af Highsnobiety, der fremhæver designet i den delvist nålestribede hummeltrøje blandt et par andre mere eller mindre obskure fodboldtrøje-brands
 _______________ 



Hvis du trods alt ønsker noget lidt mere tidssvarende gear at heppe på dit favorithold i, kan du prøve de anderledes minimalistiske t-shirts hos Wong Wong.
_______________



Vi kan vist alle sammen blive enige om, at noget, der er mega ustilet, er at forsøge at snyde sig til et straffespark. Vanity Fair konstaterer, at fodboldspillernes film er kommet for at blive og forklarer lidt af teknikken bag et troværdigt fald i feltet.
_______________

Så har VM-posten næsten ikke mere at gøre godt med, men slutter dog af med en lille feel good-reklame, der måske kan inspirere til efterfølgelse i de danske indkøbscentre.