Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

VM-Posten 30.06.14

VM-Posten 30.06.14

Velkommen til VM-posten, der blandt andet kigger tilbage på weekendens ottendedelsfinaler.
_____________


Den måske mest nørdede baggrundsartikel under dette års VM indtil nu står Wired for. Det handler om den matematiske beregning af den optimale frisparksmur.
_____________Den i dag 85-årige Joedir Sancho Belmonte gik som dreng glip af  Brasiliens famøse hjemmebanefinale mod Uruguay i 1950, fordi han blev hjemme for at passe på sin syge mor. Nu har Fifa byttet hans billet fra den gang med tre nye til finalen 2014. 
_____________Nu må vi se, om det bliver brasserne, han får lov at se i finalen på Maracana den 13. juli. Holdet gav i hvert fald deres fans en nervemæssig rutschebanetur, inden de gik videre fra ottendedelsfinalen. New Republic har video og foto af de brasilianske fan-reaktioner. Pas på ørerne! 
_____________Her er der mere jubel. En colombiansk kommentator lader sig rive en anelse med, da Rodriguez laver sit golazo mod Uruguay.
_____________Ja, James Rodriguez overstråler selv de største og dyreste stjerner disse dage. Guardian har en historie om, at Manchester United en gang fik ham tilbudt til spotpris, men takkede nej. Det er altid morsomt, at forestille sig storklubberne hive sig i håret, når de ikke får øje på verdensklassepotentiale. 
_____________Ham her behøver ikke at rive sig i håret, men kan nøjes med en lille colombiansk sejrsdans.
_____________

injury-graph

Der er rigtig mange spillere, der falder rigtig let i straffesparksfelter rundt omkring i Brasilien. Arjen Robben viste en slags bagvendt form for fair play, da han indrømmede, at han filmede for at få et straffespark, der heller ikke blev dømt, mod Mexico, men at det han fik, skam var godt nok. Hvis dommerne er i tvivl om, hvad de skal dømme kan de jo bruge denne nyttige graf lavet af folkene hos Babb.
_____________

De får også det sidste ord for i dag, for fodbold er og bliver jo lidt af et modeshow:

"In the 1980s, short shorts were all the rage in football. Then, during the irony soaked 1990s, they went out of fashion. Now, like A-ha, skinny jeans and Liverpool, they’re making a comeback."