Danmarks største vingård ligger på Røsnæs
dyrehoj.jpgVinmarkerne omkring Dyrehøj Vingård strækker sig over 10 hektar ned af de kalkholdige sydvendte skråninger mod Kalundborg Fjord.

I alt står der 30 000 planter på markerne, hvor hoveddruen Solaris blev sat første gang i 2008.

Produktionen tæller både vin og spiritus med et bredt sortiment af begge. Der fokuseres på de grønne druer, og ud over en enkelt rødvin laver Dyrehøj Vingaard primært hvid- og rosévine samt mousserende vine.

Egnspræget i vinstilen er en fyldig smag, fuld af frugt og med en frisk syre samt en god mineralitet. 

Vingården har både café og vingårdsturisme og er åben for besøg hele året.

Utopia i Nordsjællandkelleris.jpgKelleris Vingaard ligger i Nordsjælland tæt på Øresundskysten - i det smukke fredede område i baglandet til Louisiana Museet og Krogerup Højskole. Vingården blev etableret i 2001 og ejes af Susanne og Søren Hartvig Jensen.

Vingårdens vine hedder Utopia og omfatter i dag både rødvine, mousserende vin og hedvin.

Rødvinene er modnet på fortrinsvis nye egetræsfade, den mousserende vin Utopia Renée er lavet på Champagnemetoden med flaskegæring og hedvinen Utopia BullsEye er lavet på portvinsmetoden med adskillige års fadlagring.

Alle vingårdens vine er lavet med passion og fokus på kvalitet.

Efter aftale er det muligt at besøge Kelleris Vingaard. Der gives rundvisning i både vinmarken og vingårdens underjordiske vineri.

Danske kvalitetsBOB’ler fra Skærsøgaardskaersoegaard_3.jpgDet er nu et år siden, at EU tildelte Danmark sin første Beskyttet Oprindelses Betegnelse: DONS (BOB). Området er 500 Ha af smeltevandsdalen i det indre Kolding Fjord ved Dons.

Skærsøgaard er beliggende centralt i vinområdet og fremstiller den kendte mousserende kvalitetsvin.

Betegnelsen DONS (BOB) sikrer vinelskere certificeret kvalitet og er EU’s nordligste og Danmarks eneste kvalitetsvins-område.

Skærsøgaard er den første autoriserede og mest præmierede vingård i Kongeriget Danmark.

Vin fra marker midt i Lillebælt
aaroe.jpgEfter en kort sejltur på 7 min. ankommer man til øen Årø midt i Lillebælt. Her bor 155 indbyggere, som med rette kan være stolte af både øen og den vin, de producerer.

Årø Vingård har de siden 2004 fremstillet vine af egne druer fra vinmarker på øen. Årø Vingård udnytter de muligheder vores mikroklima giver os og producerer vine af høj kvalitet med sin helt egen identitet.

Årøs vine er tørre friske vine med en dejlig frugt. Årø Vingård er åbent for besøgende hver dag fra maj til oktober.