Gedeosttærter med kampotpeber & whiskyflamberede kirsebær
6 tærter


6 stk. butterdej a 10x10 cm
1 rulle gedeost
1 æg
1 spsk. kampotpeber
250 g kirsebær
1 god klat smør
2 spsk. sukker
2 cl whisky
__________

Fordel butterdejen på en bageplade. Skær gedeosten i skiver, og læg 3-4 skiver på hvert stykke dej. Lad dejhjørnerne være fri. Fold så hjørnerne ind over osten. Pisk ægget, og pensl ydersiden af dejen med æg. Knus peberet groft i en morter og drys over de små tærter. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Vask og aftør kirsebærrene. Smelt smørret i en pande og tilsæt de hele kirsebær og sukker. Lad sukkeret smelte og hæld så whisky ved. Sæt ild til, og flambér kirsebærrene, til spritten er brændt af. Sluk for varmen, og servér de lune gedeosttærter med de varme, flamberede kirsebær over.

TIP: Kampotpeber er en cambodiansk pebertype, der har en meget frugtig og kraftig aroma, kan evt. erstattes med anden aromatisk peber.
__________

Fortsætter på næste side...Pavlova-lagkage med kirsebærsauce & chokolade
6-8 personer


5 æggehvider
½ stang vanilje
1 nip salt
225 g sukker
2 tsk. maizena
2½ dl piskefløde
75 g mørk chokolade
200 g udstenede kirsebær
50 g hele kirsebær til pynt
__________

Kom æggehviderne i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i skålen med æggehvider og salt. Pisk, til hviderne er hvide og skummende og tilsæt så sukkeret gradvist, mens du pisker. Når du har en helt hvid og tæt marengs, som ikke falder ud af skålen, når man vender den på hovedet, drysses med Maizena, der kort piskes ud i marengsen. Smør marengsen ud i 2 cirkler på en bageplade med bagepapir på – husk, at den hæver en lille smule under bagning. Bag i ovnen i 45 minutter til 1 time ved 150 grader.

Lad marengsen køle af i ovnen, før den tages ud. Fjern forsigtigt marengsen fra bagepapiret. Kom den ene bund på et kagefad. Pisk fløden stiv, og fordel halvdelen på marengsbunden. Hak chokoladen og kom over flødeskummet, og fordel de udstenede kirsebær henover. Læg forsigtigt den anden marengsbund over. Fordel resten af flødeskummet på toppen og læg kold kirsebærsauce og hele kirsebær på til sidst.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kirsebærsauce:

100 g udstenede kirsebær
110 g sukker
__________

Halvér kirsebærrene, og kom dem sammen med sukkeret i en gryde. Lad det koge i et par minutter, til frugten er blød, og saucen er tyk som en sirup. Lad den køle helt af, før den bruges på kagen.Clafoutis
6-8 personer


1 stang vanilje
4 æg
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
65 g rørsukker
65 g smør
100 g hvedemel
Muskatnød
500 g kirsebær
Flormelis
__________

Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Kom dem i en skål sammen med æg, mælk, fløde og rørsukker – gem lidt rørsukker til formen – og pisk sammen. Gem også lidt smør til formen, smelt resten, og lad det køle lidt af, før det røres i dejen sammen med sigtet mel. Riv lidt muskatnød i. Smør et ovnfast fad med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Skyl og aftør kirsebærrene, og kom dem i formen – med sten! Hæld så dejen over og bag i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter. Spis kagen varm med flormelis over. Husk at passe på stenene!
__________

TILBUD: 6 numre af gastro + 2 skærebrætter fra Raumgestalt

LÆS OGSÅ: Sticks med kyllingehjerter og kirsebær
LÆS OGSÅ: Mhmm... kirsebærsaft!