Foto: Anders Schønnemann

4 opskrifter med morkler

Måske klinger forår og svampejagt ikke helt rigtigt. Men morklen, svampen for kendere, har sæson lige nu i maj! Så gå med gastro i køkkenet og sæt morkler på menuen.

Inden du går på svampejagt bringer vi dog en advarsel: ALLE morkler betegnes som giftige i rå tilstand. Stenmorklen endda som dødeligt giftig. Så medbring svampebøger, eller endnu bedre -
 allier dig med en erfaren morkeljæger. Og så husk det gamle svamperåd: Er du i tvivl, så lad svampen stå.

Morkler kan selvfølgelig også købes farefrit i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. gastro har sendt kokken Mikkel Karstad i køkkenet med en posefuld, hvilket har resulteret i fire lækre retter med den rynkede svamp.

Få opskrifterne her og glæd dig - blandt andet - til den fabelagtige morkelfrikassé.


Morkelfrikkasé med nye kartofler, estragon og bakskuld. Foto: Anders Schønnemann

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Forret og Mad