Til 4 personer.

200 g svampe
1 skalotteløg
4 ramsløg
Olie
Salt
Peber
Smør
Rasp
1 dl piskefløde
4 æg

Udstyr:
4 portionsforme

Rens svampene for snavs og jord og skær ud i kvarter eller skiver. Pil og hak skalotteløget. Skyl, aftør og snit ramsløgene fint. Varm en pande op med lidt olie på. Steg svampene lækkert gyldne. Tilsæt skalotteløg og ramsløg, og smag til med salt og peber. Smør portionsformene med smør og drys rasp i. Bank det overskydende rasp ud af formene. Fordel nu fløden i formene, kom svampe, løg og ramsløg i, og slå til sidst 1 æg ud i hver. Sæt de fyldte forme i et ovnfast fad, og hæld varmt vand i fadet, til det lige dækker formenes sider uden at gå over kanten og ned i. Bag formene i ovnen ved 180 grader i 7-10 minutter.

Tip:
Karljohan eller østershatte er gode i denne ret.