Blommetærte med brunet smør og mandler
Opskriften er til 8 personer


325 g smuttede mandler
125 g blødt smør
250 g hvedemel
1 nip salt
1 ½ æg
100 g flormelis
8 modne danske blommer (sveskeblommestørrelse)

Kør først de smuttede mandler til mel på en foodprocessor. Kom mandelmelet i en skål. Bland så smør og hvedemel i foodprocessoren og kør kort sammen. Tilsæt salt, æg, flormelis samt 100 g af mandelmelet – resten skal bruges til fyld – og saml dejen på maskinen. Læg dejen på et meldækket bord, og flad den let ud. Sæt dejen overdækket på køl i ½ time.

Rul derpå dejen tyndt ud, og fór en tærteform med dejen. Fyld tærten med en mandelmasse, så den når ca. 2/3 op ad siden. Del blommerne, tag stenene ud og skær i kvarter, og stik dem ned i massen i cirkelmønster. Bag tærten ved 180 grader i 45-50 minutter. Tjek, at den er helt bagt i midten og køl let af, inden den serveres med 1 god klat vaniljeis.

Mandelmasse:

250 g smør
250 g sukker
225 g mandelmel – se ovenfor
7 æg
40 g mel
1 øko-citron

Brun smørret i en lille gryde, og køl det godt af. Hæld det gyldne smørfedt fra den mørke valle, og kassér vallen. Pisk smørfedtet med sukker, tilsæt mandelmel og derefter æggene lidt ad gangen sammen med melet. Riv skallen af citronen og vend i massen.

Tip: Du kan med fordel lave tærten dagen før, den skal serveres. Den vinder kraftigt ved at blive lunet i ovnen, inden den skal på bordet. I stedet for 1 enkelt stor tærteform (24-26 cm) kan man bruge 2 mindre.
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook