Boghvedevafler med honningkaramel, jordbær & hasselnødder
8-10 vafler


2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
75 g hvedemel
100 g boghvedeflager
1 tsk. bagepulver
4 dl kærnemælk
75 g hasselnødder
1 bk. jordbær
50 g smør

Udstyr: vaffeljern

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer sammen med sukker, kardemomme, mel, boghvedeflager, bagepulver og kærnemælk. Lad det trække i ½ time. Rist nødderne på en tør pande. Skyl og nip jordbærrene. Smelt smørret. Pisk så hviderne stive og vend i dejen sammen med smeltet smør. Steg vaflerne i et vaffeljern. Servér med jordbær, ristede nødder og lun honningkaramel.

Honningkaramel:

150 g honning
150 g cremefraiche 38%

Smelt honningen i en gryde og lad simre, til det bliver lysebrunt og karamelliserer – ca. 5 minutter. Rør cremefraiche ud i og lad simre et par minutter mere. Sluk for varmen.
__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte
SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook