Bread and butter pudding med æble & brombær
Til 4-6 personer


250 g lyst brød
50 g smør
1-2 æbler
1 håndfuld brombær
½ vaniljestang
2 æg
1½ dl piskefløde
2 dl mælk
50 g rørsukker

Skær brødet i skiver, og smør hver skive godt med smør på den ene side. Del skiverne i trekanter, og anret dem i et ovnfast fad med smørsiden opad. Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og klem æblebådene ind mellem brødskiverne. Skyl og afdryp brombærrene, og drys dem over. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg sammen med fløde, mælk, vaniljekorn og rørsukker, og hæld blandingen over. Bag kagen i ovnen ved 160 grader i 30-40 minutter, til æggemassen har sat sig, og brødet er sprødt. Servér evt. med letpisket fløde.

Tip: Brødet kan med fordel være brioche.
__________

SE OGSÅ: Chokoladecreme & grappaflamberet pære
SE OGSÅ: 7 franske fristelser